Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare,untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale . Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii , apoi intepam cu furculita si dam la congelator pentru 20 minute .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura .
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar , adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate .
Perele le curatam si scoatem semintele . am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 bucati . Ideea este sa aveti cate o bucata de para in fiecare felie de tarta .
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta .
Scoatem aluatul din cuptor , turnam umplutura si asezam perele .
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute .
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea .
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii