autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Tarta frangipane cu pere

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2015

Ingrediente
Pt aluatul de tarta:, -200 gr faina, -100 gr unt, -1 galbenus, -praf de sare, -1/2 lingurita esenta migdale, Pt umplutura:, -100 gr migdale macinate (nuci, alune, arahide), -80 gr unt, -2 oua, -80 gr zahar, -2 linguri lichior amaretto, -zeama de la o jumate de lamaie, -pere

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare,untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale . Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii , apoi intepam cu furculita si dam la congelator pentru 20 minute .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura .
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar , adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate .
Perele le curatam si scoatem semintele . am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 bucati . Ideea este sa aveti cate o bucata de para in fiecare felie de tarta .
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta .
Scoatem aluatul din cuptor , turnam umplutura si asezam perele .
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute .
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt aluatul de tarta:
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -1 galbenus
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita esenta migdale
  • Pt umplutura:
  • -100 gr migdale macinate (nuci
  • alune
  • arahide)
  • -80 gr unt
  • -2 oua
  • -80 gr zahar
  • -2 linguri lichior amaretto
  • -zeama de la o jumate de lamaie
  • -pere

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Madlene cu suc de clementine