autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Tarta frangipane cu pere

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2015

Ingrediente
Pt aluatul de tarta:, -200 gr faina, -100 gr unt, -1 galbenus, -praf de sare, -1/2 lingurita esenta migdale, Pt umplutura:, -100 gr migdale macinate (nuci, alune, arahide), -80 gr unt, -2 oua, -80 gr zahar, -2 linguri lichior amaretto, -zeama de la o jumate de lamaie, -pere

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare,untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale . Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.
Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii , apoi intepam cu furculita si dam la congelator pentru 20 minute .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .
Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura .
Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar , adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate .
Perele le curatam si scoatem semintele . am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 bucati . Ideea este sa aveti cate o bucata de para in fiecare felie de tarta .
Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta .
Scoatem aluatul din cuptor , turnam umplutura si asezam perele .
Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute .
Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulada din carne de porc

Rulada din carne de porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Tochitura de porc cu sos de vin

Tochitura de porc cu sos de vin

Carnea se spala si sa taie bucatele. Carnatul se feliaza, kaizerul se taie fasii iar usturoiul se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt aluatul de tarta:
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -1 galbenus
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita esenta migdale
  • Pt umplutura:
  • -100 gr migdale macinate (nuci
  • alune
  • arahide)
  • -80 gr unt
  • -2 oua
  • -80 gr zahar
  • -2 linguri lichior amaretto
  • -zeama de la o jumate de lamaie
  • -pere

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure