Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Ingrediente

  • (forma cu diametrul de 20 cm)
  • 150 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt sau margarina moale
  • 2 linguri pudra de roscove
  • umplutura:
  • 200 g smantana cu branza dulce de vaci
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de geletina (10 g)
  • 1 lingura varfuita de flori de lavanda
  • decor:
  • 2 fructe potrivit de mari de grapefruit rosu
  • un plic de tort-gelle
  • 150 ml sirop de fructe(afine)
  • cateva cereale cu ciocolata

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm decat forma de tarta. Se aseaza cu grija in forma,se lasa o folie de plastic deasupra care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma apoi se indeparteaza folia.Marginea tarte se decoreaza cu bilute de cereale.

Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece.

Intre timp curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi se feliaza. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata pentru ca este amara), se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branzica. Se da la rece o ora, apoi se scoate si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o amestecand in continuu in siropul amestecat cu praful de jeleu, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona.E ste o tarta racoroasa, parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor