autor:

Fara foto

» » Prajituri

TARTA

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
unt si faina pentru forma de tort, 4 oua, 270 g zahar, 180 g unt nesarat, topit, 115 ml ule de masline, 150 g lapte, seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie, 400 g faina obisnuita, 1 si ½ lingurita praf de copt, un praf de sare marina, coaja rasa de la 2 lamai, coaja rasa de la 2 portocale, 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 175 grade C. Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul
de 15 cm, captusiti-o cu hirtie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.
Bateti oule si zaharul timp de 3 minute, cu telul sau cu un mixer electric, pâna se
albesc si se îngroasa apoi adaugati untul, uleiul de masline extravirgin, laptele si
semintele de vanilie. Amestecati hine, apoi adaugati faina cernuta, praful de copt si
sarea. Adaugati coaja de lamâie si de portocala si amestecati cu o lingura de lemn
pina la omogenizarea completa. Puneti aluatul deoparte 10 minute, pentru ca faina
sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din afine sau struguri, puneti aluatul cu lingura în forma si
neteziti suprafata cu o spatula. Puneti forma în mijlocul cuptorului încins si coaceti-o ?
minute. apoi scoateti-o si presarati deasupra restul fructelor, Împingeti-le
usor în aluat, apoi puneti din nou forma în cuptor pentru 30-40 de minute, pâna
dind se rumeneste deasupra si se întareste. Lasati prajitura sa se raceasca în forma,
pe un gratar. Dupa 10 minute. desprindeti marginile cu un cutit si rasturnati-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta sfaramicioasa cu crema

Tarta sfaramicioasa cu crema

Blatul: Se cerne si se amesteca faina, cacao si praful de copt. Separat, untul se freaca cu zaharul

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • unt si faina pentru forma de tort
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 180 g unt nesarat
  • topit
  • 115 ml ule de masline
  • 150 g lapte
  • seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie
  • 400 g faina obisnuita
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare marina
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu iaurt natural