TARTA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt si faina pentru forma de tort
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 180 g unt nesarat, topit
  • 115 ml ule de masline
  • 150 g lapte
  • seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie
  • 400 g faina obisnuita
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare marina
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 175 grade C. Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul

de 15 cm, captusiti-o cu hirtie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.

Bateti oule si zaharul timp de 3 minute, cu telul sau cu un mixer electric, pâna se

albesc si se îngroasa apoi adaugati untul, uleiul de masline extravirgin, laptele si

semintele de vanilie. Amestecati hine, apoi adaugati faina cernuta, praful de copt si

sarea. Adaugati coaja de lamâie si de portocala si amestecati cu o lingura de lemn

pina la omogenizarea completa. Puneti aluatul deoparte 10 minute, pentru ca faina

sa absoarba lichidul.

Adaugati cam un sfert din afine sau struguri, puneti aluatul cu lingura în forma si

neteziti suprafata cu o spatula. Puneti forma în mijlocul cuptorului încins si coaceti-o ?

minute. apoi scoateti-o si presarati deasupra restul fructelor, Împingeti-le

usor în aluat, apoi puneti din nou forma în cuptor pentru 30-40 de minute, pâna

dind se rumeneste deasupra si se întareste. Lasati prajitura sa se raceasca în forma,

pe un gratar. Dupa 10 minute. desprindeti marginile cu un cutit si rasturnati-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise