autor:

Fara foto

» » Prajituri

TARTA

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
unt si faina pentru forma de tort, 4 oua, 270 g zahar, 180 g unt nesarat, topit, 115 ml ule de masline, 150 g lapte, seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie, 400 g faina obisnuita, 1 si ½ lingurita praf de copt, un praf de sare marina, coaja rasa de la 2 lamai, coaja rasa de la 2 portocale, 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 175 grade C. Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul
de 15 cm, captusiti-o cu hirtie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.
Bateti oule si zaharul timp de 3 minute, cu telul sau cu un mixer electric, pâna se
albesc si se îngroasa apoi adaugati untul, uleiul de masline extravirgin, laptele si
semintele de vanilie. Amestecati hine, apoi adaugati faina cernuta, praful de copt si
sarea. Adaugati coaja de lamâie si de portocala si amestecati cu o lingura de lemn
pina la omogenizarea completa. Puneti aluatul deoparte 10 minute, pentru ca faina
sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din afine sau struguri, puneti aluatul cu lingura în forma si
neteziti suprafata cu o spatula. Puneti forma în mijlocul cuptorului încins si coaceti-o ?
minute. apoi scoateti-o si presarati deasupra restul fructelor, Împingeti-le
usor în aluat, apoi puneti din nou forma în cuptor pentru 30-40 de minute, pâna
dind se rumeneste deasupra si se întareste. Lasati prajitura sa se raceasca în forma,
pe un gratar. Dupa 10 minute. desprindeti marginile cu un cutit si rasturnati-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • unt si faina pentru forma de tort
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 180 g unt nesarat
  • topit
  • 115 ml ule de masline
  • 150 g lapte
  • seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie
  • 400 g faina obisnuita
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare marina
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă de post