autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte cu vişine şi bezea

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
pentru aluatul de tarte:, 125 gr unt, 250-260 gr făină, 1 ou, 3 linguri lapte, 80 gr zahăr tos, , pentru umplutura:, 400 gr vişine (fără sâmburi), 1 linguriţă zahăr tos, coajă portocală, 1 lingură făină, 1 gălbenuş, 2 albuşuri, 125 gr zahăr tos

Dificultate: Medie Timp: 59 min

11 voturi

Mod de preparare

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute.

Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.

Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.

Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute....

Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine şi bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Pasul 1: Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de

2 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si jeleu

Prajitura cu capsuni si jeleu

Se prepara fiecare blat asa; se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    incercati-le si nu va va parea rau...sincer!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Super apetisante!*****

  • Viviana

    Viviana (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Vai ce bine arata...are exact ce-mi place am sa o incerc cu siguranta!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      aratoase si gustoase!

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      :))

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Aratã tare bine!!! yummy :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      O reteta de sezon foarte gustoasa!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Studiind reteta ta , imi dau seama ca o albinutza ca tine pierde o ora din viata petru a prepara asa o bunatate !!!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Un deliciu! Yummy!...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

59 min

11 voturi

Ingrediente

  • pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr făină
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 80 gr zahăr tos
  • pentru umplutura:
  • 400 gr vişine (fără sâmburi)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • coajă portocală
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • 125 gr zahăr tos

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

incercati-le si nu va va parea rau...sincer!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
CAPSUNE CU ZAHAR