autor:

Camelia_Khalil

» » Aperitive

Terina cu legume

Autor: Camelia_Khalil (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia_Khalil (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2013

Ingrediente
- 500 g cartofi, -un borcan cu fasole verde(rotunda),  -500 g morcovi, -300 g telemea, -100 g smintina, -niste marar, -3 oua, -2 linguri unt, -sare,dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Cartofii spalati se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Fierbeti, in vase separate, fasolea si morcovii (curatati).

Dupa ce totul a fiert, morcovii se taie bastonase, cartofii, se taie patratele, iar fasolea doar se scurge.

Brinza se rade prin razatoarea cu gauri mici. Apoi se amesteca cu smintina, mararul (tocat marunt), ouale, sare (dupa gust).

O forma de chec (cca 20/10) se unge cu cele 2 linguri de unt, solid la baza si pe margini. Apoi se asaza un strat de morcovi, dupa care se pun citeva linguri din crema facuta (telemea+oua). Dupa aceea se pune un strat de fasole si iar citeva linguri din crema facuta si un strat de cartofi.

Se repeta operatiunea pina se umple forma. Deasupra trebuie sa fie un strat de crema de telemea.

Se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute la foc mediu.

Cind e gata, se lasa sa se raceasca (bine), apoi se rastoarna si se taie felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Terina de legume

Terina de legume

Legumele se fireb in apa cu sare. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Merele

16 voturi    6 comentarii
50 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina stanca , 13 aprilie 2015

    Ñu sa bine sau desprins legumele

  • Fara foto

    Silvia Albu , 01 aprilie 2015

    Foarte de efect

  • Fara foto

    Elena Oprica , 18 februarie 2015

    arata bine si pare buna ..o sa incerc si eu ..

    • Fara foto

      Dan Maria , 20 octombrie 2013

      arata foarte bine

    • Fara foto

      Cretzu Veronica , 20 octombrie 2013

      arata bine.....cred ca e si buna....vom incerca.....

    • Fara foto

      Erika Cseh , 20 octombrie 2013

      delicios

    • Fara foto

      Antoneta Voicu , 20 octombrie 2013

      am s-o incerc si eu.....arata bine

    • Fara foto

      Aida Abdelhafiz , 26 septembrie 2013

      arata foarte bine

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 26 septembrie 2013

      Ce bine arata!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      ArataGROZAV!

    • Fara foto

      Mihaela Manolache , 18 septembrie 2013

      arata foarte bine

    • Fara foto

      Ana Maria , 18 septembrie 2013

      Arata chiar gustos!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2013

      Ce minunata este !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Delicioasa!***** Cat de mult ne-au lipsit retetele tale!Bine ai venit inapoi pe gustos!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2013

      Wow, ce bine arata!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2013

      Minunat arata ! Waw !!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2013

      Arată extraordinar!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • - 500 g cartofi
  • -un borcan cu fasole verde(rotunda)
  •  -500 g morcovi
  • -300 g telemea
  • -100 g smintina
  • -niste marar
  • -3 oua
  • -2 linguri unt
  • -sare,dupa gust

Raporteaza reteta

alina stanca

Ñu sa bine sau desprins legumele

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de spanac cu ou