autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
-1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa, se poate folosi si piept de porc), -1 piept de pui( cca 1/2 kg), -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti, -200g costita afumata, -5-6 ciuperci, -boia, -usturoi, -o foaie de dafin, -busuioc, -150 ml vin alb, -sare, -piper, -ardei iute, -50 ml ulei, -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei si o cana de apa, sare, foaia de dafin, un pic de piper.
Intre timp, costita se taie julien.
Carnaciorii ii taiem felite de cca 1cm
Pieptul de pui se taie cubulete
Ciupercile se taie feliute
Intre timp urmariti si carnea din wok, mai adaugati cate o cescuta de apa.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnea de pui,costita , carnaciorii,ciupercile, usturoiul taiat feliute,ardeiul iute ,boiaua, piperul.
Dupa 10 minute se mai adauga vinul si busuiocul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Intre timp se face o mamaliguta.
Tigaia picanta se serveste alaturi de 2 bulgarasi de mamaliguta
Va doresc pofat buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 16 comentarii

  • George , 05 martie 2019

    Delicios, ca un barbat cu un pic de burtica si cu antecedente in bucataria bunicii,gasesc extrem de gustoase toate felurile de mancare in special cele picante si cu mamaliga, o gospodina perfecta, din pacate nu gasesc o femeie la fel de priceputa, nu cunoasteti una?

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Wou arata super bine,o delicatesa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Seamana cu tochitura..............deja imi este foame.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      arata trasnet,''imi lasa gura apa''!iar mamaliguta...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Daaa,yammmy...ce buna trebuie sa fie!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Intr-adevar...mare "debandada" in tigaia asta !!! Dar asa cum ne-a obisnuit Alina, ea ne imbie numai cu bunatati !!! O minunatie !!! Zau ca mi s-a facut foame !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata extrem de bine, foarte profesionista prezentarea!!! Felicitari, e o adevarata simfonie de arome!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Gustos, gustos, gustos!

    • viorel , 10 iulie 2009

      La mine se vad toate pozele. Ultima o uploadez si eu.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Pare o reteta pentru revelion sau craciun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Arata bine,este un fel de tochitura...,in mod sigur este si gustoasa...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O nebunie se vede din prima poza ca poza 5 si poza 6 nu se vede,ce sa-i faci asa este site-ul.......poza finala se pune de fapt la inceput,ca sa ne dam seama de rezultatul final.Felicitari,pacat ca ultimele doua poze nu se vad.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Ce nebunie e acolo!Deja mi-e foame! Super apetisant!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arată minunat! Şi cred că e f. bună.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foooarte bun! Prepar si eu aceasta "debandada" dar la cuptor. Ah! Mi-e foame rau! Bun, bun, bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • -1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa
  • se poate folosi si piept de porc)
  • -1 piept de pui( cca 1/2 kg)
  • -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti
  • -200g costita afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -boia
  • -usturoi
  • -o foaie de dafin
  • -busuioc
  • -150 ml vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -ardei iute
  • -50 ml ulei
  • -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

George

Delicios, ca un barbat cu un pic de burtica si cu antecedente in bucataria bunicii,gasesc extrem de gustoase toate felurile de mancare in special cele picante si cu mamaliga, o gospodina perfecta, din pacate nu gasesc o femeie la fel de priceputa, nu cunoasteti una?

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
RASASFUR DIN MUSCHI DE VITEL