autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
-1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa, se poate folosi si piept de porc), -1 piept de pui( cca 1/2 kg), -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti, -200g costita afumata, -5-6 ciuperci, -boia, -usturoi, -o foaie de dafin, -busuioc, -150 ml vin alb, -sare, -piper, -ardei iute, -50 ml ulei, -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie cubulete. O punem la foc moderat in (de preferat) wok, cu un pic de ulei si o cana de apa, sare, foaia de dafin, un pic de piper.
Intre timp, costita se taie julien.
Carnaciorii ii taiem felite de cca 1cm
Pieptul de pui se taie cubulete
Ciupercile se taie feliute
Intre timp urmariti si carnea din wok, mai adaugati cate o cescuta de apa.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnea de pui,costita , carnaciorii,ciupercile, usturoiul taiat feliute,ardeiul iute ,boiaua, piperul.
Dupa 10 minute se mai adauga vinul si busuiocul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Intre timp se face o mamaliguta.
Tigaia picanta se serveste alaturi de 2 bulgarasi de mamaliguta
Va doresc pofat buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carnati si carne afumata cu cartofi la cuptor

Carnati si carne afumata cu cartofi la cuptor

Nimic mai simplu si mai bun. Curatam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite . Ii punem

6 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu ghimbir

Friptura de porc cu ghimbir

Astfel incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Wou arata super bine,o delicatesa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Seamana cu tochitura..............deja imi este foame.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      arata trasnet,''imi lasa gura apa''!iar mamaliguta...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Daaa,yammmy...ce buna trebuie sa fie!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Intr-adevar...mare "debandada" in tigaia asta !!! Dar asa cum ne-a obisnuit Alina, ea ne imbie numai cu bunatati !!! O minunatie !!! Zau ca mi s-a facut foame !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata extrem de bine, foarte profesionista prezentarea!!! Felicitari, e o adevarata simfonie de arome!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Gustos, gustos, gustos!

    • Fara foto

      viorel , 10 iulie 2009

      La mine se vad toate pozele. Ultima o uploadez si eu.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Pare o reteta pentru revelion sau craciun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Arata bine,este un fel de tochitura...,in mod sigur este si gustoasa...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O nebunie se vede din prima poza ca poza 5 si poza 6 nu se vede,ce sa-i faci asa este site-ul.......poza finala se pune de fapt la inceput,ca sa ne dam seama de rezultatul final.Felicitari,pacat ca ultimele doua poze nu se vad.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Ce nebunie e acolo!Deja mi-e foame! Super apetisant!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arată minunat! Şi cred că e f. bună.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foooarte bun! Prepar si eu aceasta "debandada" dar la cuptor. Ah! Mi-e foame rau! Bun, bun, bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • -1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa
  • se poate folosi si piept de porc)
  • -1 piept de pui( cca 1/2 kg)
  • -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti
  • -200g costita afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -boia
  • -usturoi
  • -o foaie de dafin
  • -busuioc
  • -150 ml vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -ardei iute
  • -50 ml ulei
  • -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

mac myra (Chef de cuisine)

Wou arata super bine,o delicatesa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Chiftele