autor:

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tiramisu

Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
300 gr piscoturi,, 1 cutie de mascarpone - 250 gr ,, 250 gr frisca,, 10 ml esenta de rom,, 2 plicuri zahar vanilat,, 300 ml cafea fara zahar,, 3 galbenusuri,, 150 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120) si zaharul vanilat pana se deschid la culoare.



2 .Se pune vasul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul vasului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.



3. Se ia vasul de pe baia de abur si le lasa la rece.



4. Cafeaua rece se amesteca cu zaharul (30 gr) si esenta de rom.



5. Intr-un vas se bate frisca spuma; in alt vas se mixeaza mascarpone peste care se adauga compozitia de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta si mixam din nou.



Asamblarea:



Crema se imparte in trei parti, 2 parti mai mari si o parte mai mica pentru ultimul strat. Se formeaza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara spatii. Adaugam prima parte de crema si o intindem cu o spatula. Se asaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si a doua parte de crema pe care o intindem uniform.



La ultimul strat de piscoturi, trecute prin cafea si ultimul strat de crema intr-o cantitate mai mica fata se cele 2 straturi. Se intinde cu o spatula crema intr-un start cat mai uniform, se pudreaza cu cacao si se pune la rece pana a doua zi; aromele se se vor imbina, iar tiramisu va avea o savoare deosebita, la fel ca si Tiramisu rețeta originală.



Eu am ales sa il fac mai inalt si sa pun piscoturi si imprejurul tortului, astfel ca a trebuit sa fac o cantitate dubla de crema. Pentru a putea fi portionat mai usor se poate face cu un cutit zimtat (de paine) sau cu un cutit cu lama incalzita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin

17 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Mona Agachi , 10 mai 2014

    Excelenta, pana acum cea mai buna varianta de Tiramisu

  • Andreea (Maestru bucatar) , 12 martie 2014

    Multumesc. Eu zic ca e reteta perfecta pentru tiramisu, crema e foarte fina si nu e gretoasa; galbenusurile nu sunt crude ca si in alte retete. Da e foarte important cum faci galbenusurile pe bain marin. Toti cei care au mancat din el au fost foarte incantati.

  • Ilie Nico , 12 martie 2014

    felicitari pt reteta. o fac si eu cu succes. importante sunt galbenusurile pe bain marin si fara albusuri. asta e reteta originala. am vazut si la ana olson ca o facea la fel. bravo

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 gr piscoturi,
  • 1 cutie de mascarpone - 250 gr ,
  • 250 gr frisca,
  • 10 ml esenta de rom,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 300 ml cafea fara zahar,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 gr zahar

Raporteaza reteta

Andreea (Maestru bucatar)

Multumesc. Eu zic ca e reteta perfecta pentru tiramisu, crema e foarte fina si nu e gretoasa; galbenusurile nu sunt crude ca si in alte retete. Da e foarte important cum faci galbenusurile pe bain marin. Toti cei care au mancat din el au fost foarte incantati.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de biscuitii