autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tiramisu

Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
300 gr piscoturi, 1 cutie de mascarpone - 250 gr, 250 gr frisca, 10 ml esenta de rom, 2 plicuri zahar vanilat, 300 ml cafea fara zahar, 3 galbenusuri, 150 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120) si zaharul vanilat pana se deschid la culoare.



2 .Se pune vasul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul vasului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.



3. Se ia vasul de pe baia de abur si le lasa la rece.



4. Cafeaua rece se amesteca cu zaharul (30 gr) si esenta de rom.



5. Intr-un vas se bate frisca spuma; in alt vas se mixeaza mascarpone peste care se adauga compozitia de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta si mixam din nou.



Asamblarea:



Crema se imparte in trei parti, 2 parti mai mari si o parte mai mica pentru ultimul strat. Se formeaza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, unul langa altul, fara spatii. Adaugam prima parte de crema si o intindem cu o spatula. Se asaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si a doua parte de crema pe care o intindem uniform.



La ultimul strat de piscoturi, trecute prin cafea si ultimul strat de crema intr-o cantitate mai mica fata se cele 2 straturi. Se intinde cu o spatula crema intr-un start cat mai uniform, se pudreaza cu cacao si se pune la rece pana a doua zi; aromele se se vor imbina, iar tiramisu va avea o savoare deosebita.



Eu am ales sa il fac mai inalt si sa pun piscoturi si imprejurul tortului, astfel ca a trebuit sa fac o cantitate dubla de crema. Pentru a putea fi portionat mai usor se poate face cu un cutit zimtat (de paine) sau cu un cutit cu lama incalzita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu cu crema de vanilie

Tort tiramisu cu crema de vanilie

Blatul il pregatim conform retetei expuse, Pregatim crema cu laptele rece mixand la viteza maxima, Insiropam

18 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tiramisu cu cirese

Tiramisu cu cirese

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

37 voturi    19 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mona Agachi , 10 mai 2014

    Excelenta, pana acum cea mai buna varianta de Tiramisu

  • Fara foto

    Andreea (Maestru bucatar) , 12 martie 2014

    Multumesc. Eu zic ca e reteta perfecta pentru tiramisu, crema e foarte fina si nu e gretoasa; galbenusurile nu sunt crude ca si in alte retete. Da e foarte important cum faci galbenusurile pe bain marin. Toti cei care au mancat din el au fost foarte incantati.

  • Fara foto

    Ilie Nico , 12 martie 2014

    felicitari pt reteta. o fac si eu cu succes. importante sunt galbenusurile pe bain marin si fara albusuri. asta e reteta originala. am vazut si la ana olson ca o facea la fel. bravo

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 gr piscoturi
  • 1 cutie de mascarpone - 250 gr
  • 250 gr frisca
  • 10 ml esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml cafea fara zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar

Raporteaza reteta

Fara foto

Andreea (Maestru bucatar)

Multumesc. Eu zic ca e reteta perfecta pentru tiramisu, crema e foarte fina si nu e gretoasa; galbenusurile nu sunt crude ca si in alte retete. Da e foarte important cum faci galbenusurile pe bain marin. Toti cei care au mancat din el au fost foarte incantati.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
tort de ciocolata si frisca si mandarine