Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tiramisu

Ingrediente

  • 200 g piscoturi,
  • 250 g mascarpone,
  • 4 galbenusuri,
  • 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,
  • 300 ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta vanilie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 4-6 linguri amaretto,
  • cacao pt decor

Mod de preparare

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto.

Tiramisu rețeta originală nu prevede frisca, dar mie imi place foarte mult asa. Crema se face astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul, apoi se pun la bainmarin pana se ingroasa. Se lasa la racit. Separat, se mixeaza frisca si se incorporeaza in mascarpone amestecat cu zaharul vanilat, iar la final se adauga si compozitia cu oua.

Se da la frigider cel putin 20 min. Montarea se face dupa bunul plac in tavi de diferite forme si se pudreaza cu cacao.

Se baga la frigider, iar cand cacaua de deasupra este inmuiata se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise