autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: GEO (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GEO (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
200g piscoturi,, 250g mascarpone,, 4 galbenusuri,, 300ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,, 300ml frisca,, 1 plic zahar vanilat,, esenta vanilie,, 5 linguri zahar pudra,, 4-6linguri amaretto,, cacao pt decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto. Crema se face astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul, apoi se pun la bainmarin pana se ingroasa. Se lasa la racit.



Separat, se mixeaza frisca si se incorporeaza in mascarpone amestecat cu zaharul vanilat, iar la final se adauga si compozitia cu oua. Se da la frigider cel putin 20 min. Montarea se face dupa bunul plac in tavi de diferite forme si se pudreaza cu cacao. Se baga la frigider, iar cand cacaua de deasupra este inmuiata se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisù

Tiramisù

Preparare: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam

45 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200g piscoturi,
  • 250g mascarpone,
  • 4 galbenusuri,
  • 300ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,
  • 300ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta vanilie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 4-6linguri amaretto,
  • cacao pt decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Crema catalana by Gordon Ramsay