autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: GEO (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GEO (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
200 g piscoturi,, 250 g mascarpone,, 4 galbenusuri,, 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,, 300 ml frisca,, 1 plic zahar vanilat,, esenta vanilie,, 5 linguri zahar pudra,, 4-6 linguri amaretto,, cacao pt decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto.

Tiramisu rețeta originală nu prevede frisca, dar mie imi place foarte mult asa. Crema se face astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul, apoi se pun la bainmarin pana se ingroasa. Se lasa la racit. Separat, se mixeaza frisca si se incorporeaza in mascarpone amestecat cu zaharul vanilat, iar la final se adauga si compozitia cu oua.

Se da la frigider cel putin 20 min. Montarea se face dupa bunul plac in tavi de diferite forme si se pudreaza cu cacao.

Se baga la frigider, iar cand cacaua de deasupra este inmuiata se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici

Ouala se separa. Se bat albusurile de ou spuma. Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de

14 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente

22 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g piscoturi,
  • 250 g mascarpone,
  • 4 galbenusuri,
  • 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,
  • 300 ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta vanilie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 4-6 linguri amaretto,
  • cacao pt decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mix de branzeturi