autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: GEO (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GEO (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
200 g piscoturi,, 250 g mascarpone,, 4 galbenusuri,, 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,, 300 ml frisca,, 1 plic zahar vanilat,, esenta vanilie,, 5 linguri zahar pudra,, 4-6 linguri amaretto,, cacao pt decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto.

Tiramisu rețeta originală nu prevede frisca, dar mie imi place foarte mult asa. Crema se face astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul, apoi se pun la bainmarin pana se ingroasa. Se lasa la racit. Separat, se mixeaza frisca si se incorporeaza in mascarpone amestecat cu zaharul vanilat, iar la final se adauga si compozitia cu oua.

Se da la frigider cel putin 20 min. Montarea se face dupa bunul plac in tavi de diferite forme si se pudreaza cu cacao.

Se baga la frigider, iar cand cacaua de deasupra este inmuiata se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca. Albusurile

31 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Briose Tiramisu

Briose Tiramisu

Am folosit crema de la Tiramisu rețeta originală: Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul.

18 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g piscoturi,
  • 250 g mascarpone,
  • 4 galbenusuri,
  • 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,
  • 300 ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta vanilie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 4-6 linguri amaretto,
  • cacao pt decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu struguri