Tiramisu rețeta originală
Prima data se prepara cele 2 creme:
CREMA DE MASCARPONE: Se pun intr-un bol toate ingredientele de la crema si se mixeaza pana devine un amestec omogen.
CREMA DE CAFEA: Se pune pe foc, intr-o oala, laptele, cafeaua si frisca si se aduce la punctul de fierbere. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema omogena, apoi se adauga amidonul si se amesteca bine. Se adauga crema de galbenusuri peste laptele, frisca si cafeaua din oala si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se tapeteaza o tava rotunda (cu inel detasabil pt. a scoate prajitura mai usor) cu folie alimentara sau cu hartie de copt. Se pune pe fundul tavii un rand de piscoturi insiropate in cafea, apoi se intinde crema de cafea. Se mai pune un strat de piscoturi insiropate si se intinde crema de mascarpone. Se lasa la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu cacao inainte de servire.
POFTA BUNA!
Desi Tiramisu rețeta originală imi place grozav, va propun sa incercati si aceasta varianta ;)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii