autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu cu 2 creme

Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
1 pachet mare de piscoturi,, cacao,, 300ml cafea gata preparata,, CREMA CU MASCARPONE:, 250gr.mascarpone,, 60 gr.zahar,, 90 ml.frisca lichida,, 40 ml.lapte,, jumatate pastaie de vanilie., CREMA DE CAFEA :, 250ml.lapte,, 100ml cafea gata preparata,, 50 ml. frisca lichida,, 30 gr.amidon alimentar,, 120gr.zahar,, 100 gr.galbenus de ou.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Prima data se prepara cele 2 creme:



CREMA DE MASCARPONE: Se pun intr-un bol toate ingredientele de la crema si se mixeaza pana devine un amestec omogen.



CREMA DE CAFEA: Se pune pe foc, intr-o oala, laptele, cafeaua si frisca si se aduce la punctul de fierbere. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema omogena, apoi se adauga amidonul si se amesteca bine. Se adauga crema de galbenusuri peste laptele, frisca si cafeaua din oala si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.



Se tapeteaza o tava rotunda (cu inel detasabil pt. a scoate prajitura mai usor) cu folie alimentara sau cu hartie de copt. Se pune pe fundul tavii un rand de piscoturi insiropate in cafea, apoi se intinde crema de cafea. Se mai pune un strat de piscoturi insiropate si se intinde crema de mascarpone. Se lasa la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu cacao inainte de servire.



POFTA BUNA!



Desi Tiramisu rețeta originală imi place grozav, va propun sa incercati si aceasta varianta ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata

Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena.

25 voturi    12 comentarii
1h
Retete de Craciun
Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Se amesteca urda cu zaharul si se lasa la frigider cateva ore,apoi se adauga zaharul vanilat,esenta

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    ce pofta mi-ai facut!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi,
  • cacao,
  • 300ml cafea gata preparata,
  • CREMA CU MASCARPONE:
  • 250gr.mascarpone,
  • 60 gr.zahar,
  • 90 ml.frisca lichida,
  • 40 ml.lapte,
  • jumatate pastaie de vanilie.
  • CREMA DE CAFEA :
  • 250ml.lapte,
  • 100ml cafea gata preparata,
  • 50 ml. frisca lichida,
  • 30 gr.amidon alimentar,
  • 120gr.zahar,
  • 100 gr.galbenus de ou.

Raporteaza reteta

Retete
de COMY.M.
TORT DE MERE IN RAZA

TORT DE MERE IN RAZA

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,ouale,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Mixam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat pe jumatate albusurile cu 3linguri de apa rece,apoi se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Guguluf pufos cu glazura duo

Guguluf pufos cu glazura duo

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

ce pofta mi-ai facut!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Spuma de ciocolata