Tiramisu cu arahide caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu arahide caramelizate

Ingrediente

  • pișcoturi
  • cafea tare, naturală
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 500 g brânză mascarpone
  • 50 ml lichior de ciocolată
  • 8 linguri cu zahăr
  • 200 g arahide prăjite
  • 70 g cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Atunci când nu prea ai chef să-ți petreci timpul făcând Tiramisu rețeta originală, dar totuși vrei să ai un desert delicios pe masă când musafirii îți calcă pragul, acest Tiramisu simplu e dulcele ideal.

Îți ia maxim 30 de minute să-l prepari și cu siguranță vei avea parte de multe laude :)

Poți să îl pregătești seara, astfel îl vei putea lăsa să stea la rece timpul necesar fără să fii tentat/ă să te atingi de el. :))

Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte.

Între timp am mixat brânza împreună cu iaurtul și lichiorul, apoi am încorporat cranțul.

Am tapetat cu folie alimentară o tavă din sticlă și am început să așez pișcoturile. Cafeaua am folosit-o pentru a le însiropa. Am împărțit crema de mascarpone în două, am întins un strat peste pișcoturi, apoi am repetat operațiunea.

Prăjitura a stat la rece până următoarea zi.

E indicat să fie pudrată cu cacao înainte de a fi servită deoarece crema de mascarpone va umezi cacaoa iar prăjitura noastră nu va mai arăta atât de bine.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure