Tiramisu la pahar este o variantă modernă și elegantă a desertului italian clasic Tiramisu, servită în porții individuale. Este perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a-i rasfata pe cei dragi.
Într-un bol mare, bate gălbenușurile cu jumatate din cantitatea de zahăr, până devin o cremă deschisă la culoare și pufoasă.
Adaugă mascarponele și mixează bine până când crema devine omogenă.
Într-un alt bol, bate albușurile spumă tare cu zaharul ramas.
Încorporează albușurile bătute în crema de mascarpone, amestecând ușor de jos în sus pentru a păstra consistența aerată.
Amestecă cafeaua rece cu lichiorul de cafea (dacă folosești).
Scufundă rapid fiecare pișcot în cafea, având grijă să nu se îmbibe prea mult, și așază-le în paharele de servire.
Pune un strat de pișcoturi îmbibate în cafea la baza fiecărui pahar.
Adaugă un strat generos de cremă de mascarpone peste pișcoturi.
Repetă straturile până umpli paharele, terminând cu un strat de cremă de mascarpone.
Presară cacao deasupra fiecărui pahar folosind o sită fină.
Dacă dorești, poți adăuga și ciocolată rasă pentru un aspect și un gust deosebit.
Lasă paharele la frigider pentru cel puțin 2 ore (ideal peste noapte) pentru ca aromele să se întrepătrundă și desertul să se întărească.
Sfaturi suplimentare:
Pentru un gust mai bogat, poți folosi ciocolată neagră topită în crema de mascarpone.
În loc de lichior de cafea, poți folosi Amaretto sau rom pentru un gust diferit.
Puteti incerca si reteta de tiramisu clasic, clatite tiramisu sau tiramisu cu fistic. Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii