Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin.
Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.
Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul, urechile.
Lasam sa se raceasca dupa care le taiem fasiii, condimentam cu sare, piper, usturoi pisat dupa gust. Zeama in care am fiert carnea (cat sa se lege compozitia).
Umplem stomacul de porc (curatat bine) dupa care il coasem.
In zeama in care am fiert carnea adaugam o foaie de dafin, stomacul de porc umplut si fierbem cca 50 min la foc mic (il intepam cu acul in timpul fierberii).
Scoatem toba de la fiert, pe un tocator, o lasam sa se raceasca putin, dupa care deasupra asezam alt tocator si o greutate deasupra cca. 1 ora.
A 2 zi se poate afuma.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii