autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Tocãnitã de vitel în vin de Porto

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
600 gr. carne de vitel tãiatã cuburi, 2 foi de dafin, 1 ceapã tocatã, 3 cãtei de usturoi tocati, sare si piper, 1 cub knorr ( de pãtrunjel si usturoi), 3 linguri pastã de tomate, 3 linguri ulei de mãsline, 1 pahar vin de Porto ( sau vin rosu dulce), 1 pahar de apã, morcovi baby si mazãre dupã plac, pãtrunjel tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Este un preparat traditional portughez " Estufado de vitela" ; de obicei se adaugã si bacon sau cârnat ( chouriço), o mânã de mãsline negre tocate si cartofii.
Am redus din cantitatea de ulei de mãsline si grãsimii pt. cã am gãtit pt. cinã. si am înlocuit cartofi cu morcovi :) de mãsline am uitat...

1)Pune pe foc o cratitã cu 3 linguri de ulei de mãsline, când este încins pune carnea la prãjit cât sã îsi schimbe culoarea.
Adaugã cubul knorr, dafin,ceapa, usturoiul si condimenteazã.

2)Mai lasã 1 min. si pune pasta de tomate si amestecã bine. Toarnã apa si vinul, si lasã sã fiarbã la foc mic circa 20 min.
Verificã si mai pune apã si vin dacã mai este nevoie...carnea trebuie sã fiarbã bine.
Cu 15 min. înainte de final se pune mazãrea si morcovi.
Am servit cu orez Basmati.
Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocãnitã de vitel în vin de Porto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
pui cu masline

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Muschi de vitel cu sos

Muschi de vitel cu sos

Se pune apa la fiert si cand a clocotit se pune muschiul de vitel taiat bucatele mici si se lasa

9 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    O reteta deosebita...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    Foarte buna si aromata aceasta tocanita. E bine sa deschidem apetitul cu un paharel de Vinho de Porto, tinto ca sa mearga bine tocana la stomacel. Felicitari!*****

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Vai, vai, ce bine arata!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Grozava tocanita! Arata foarte bine!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      o bunatate :) ...felicitari si meriti *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      ce bine arata....yami yami..:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. carne de vitel tãiatã cuburi
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapã tocatã
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • sare si piper
  • 1 cub knorr ( de pãtrunjel si usturoi)
  • 3 linguri pastã de tomate
  • 3 linguri ulei de mãsline
  • 1 pahar vin de Porto ( sau vin rosu dulce)
  • 1 pahar de apã
  • morcovi baby si mazãre dupã plac
  • pãtrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O reteta deosebita...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
FLOAREA-SOARELUI