Este un preparat traditional portughez " Estufado de vitela" ; de obicei se adaugã si bacon sau cârnat ( chouriço), o mânã de mãsline negre tocate si cartofii.
Am redus din cantitatea de ulei de mãsline si grãsimii pt. cã am gãtit pt. cinã. si am înlocuit cartofi cu morcovi :) de mãsline am uitat...
1)Pune pe foc o cratitã cu 3 linguri de ulei de mãsline, când este încins pune carnea la prãjit cât sã îsi schimbe culoarea.
Adaugã cubul knorr, dafin,ceapa, usturoiul si condimenteazã.
2)Mai lasã 1 min. si pune pasta de tomate si amestecã bine. Toarnã apa si vinul, si lasã sã fiarbã la foc mic circa 20 min.
Verificã si mai pune apã si vin dacã mai este nevoie...carnea trebuie sã fiarbã bine.
Cu 15 min. înainte de final se pune mazãrea si morcovi.
Am servit cu orez Basmati.
Poftã bunã:)
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii