autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Tocãnitã de vitel în vin de Porto

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
600 gr. carne de vitel tãiatã cuburi, 2 foi de dafin, 1 ceapã tocatã, 3 cãtei de usturoi tocati, sare si piper, 1 cub knorr ( de pãtrunjel si usturoi), 3 linguri pastã de tomate, 3 linguri ulei de mãsline, 1 pahar vin de Porto ( sau vin rosu dulce), 1 pahar de apã, morcovi baby si mazãre dupã plac, pãtrunjel tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Este un preparat traditional portughez " Estufado de vitela" ; de obicei se adaugã si bacon sau cârnat ( chouriço), o mânã de mãsline negre tocate si cartofii.
Am redus din cantitatea de ulei de mãsline si grãsimii pt. cã am gãtit pt. cinã. si am înlocuit cartofi cu morcovi :) de mãsline am uitat...

1)Pune pe foc o cratitã cu 3 linguri de ulei de mãsline, când este încins pune carnea la prãjit cât sã îsi schimbe culoarea.
Adaugã cubul knorr, dafin,ceapa, usturoiul si condimenteazã.

2)Mai lasã 1 min. si pune pasta de tomate si amestecã bine. Toarnã apa si vinul, si lasã sã fiarbã la foc mic circa 20 min.
Verificã si mai pune apã si vin dacã mai este nevoie...carnea trebuie sã fiarbã bine.
Cu 15 min. înainte de final se pune mazãrea si morcovi.
Am servit cu orez Basmati.
Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocãnitã de vitel în vin de Porto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    O reteta deosebita...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    Foarte buna si aromata aceasta tocanita. E bine sa deschidem apetitul cu un paharel de Vinho de Porto, tinto ca sa mearga bine tocana la stomacel. Felicitari!*****

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Vai, vai, ce bine arata!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Grozava tocanita! Arata foarte bine!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      o bunatate :) ...felicitari si meriti *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      ce bine arata....yami yami..:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. carne de vitel tãiatã cuburi
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapã tocatã
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • sare si piper
  • 1 cub knorr ( de pãtrunjel si usturoi)
  • 3 linguri pastã de tomate
  • 3 linguri ulei de mãsline
  • 1 pahar vin de Porto ( sau vin rosu dulce)
  • 1 pahar de apã
  • morcovi baby si mazãre dupã plac
  • pãtrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O reteta deosebita...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu sos de lamaie la dubletta