autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de legume

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-3-4 cepe potrivite, -1/4 kg morcov, -1/2 kg gogosari(ardei grasi), -100 ml ulei, -5-6 linguri orez, -250 ml suc de rosii, -sare, -foi de dafin, -piper, -vrdeata tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca solzisori si se caleste in ulei. Morcovul se curata, se rade pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa. Orezul spalat se adauga peste ceapa si morcov, se amesteca si se calesc impreuna timp de 5 minute. Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie fideluta. Se amesteca gogosarii taiati cu restul legumelor calite, se adauga sucul de rosii si mirodeniile si se dau la cuptor 40-45 de minute la foc mic. Se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde presarat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de Legume

Tocana de Legume

Se pune in uleiul incins ceapa tocata marunt, se lasa putin la distuit si se adauga morcovul taiat

3 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene
Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    petro17 , 22 martie 2010

    este foarte bun si merita sa incercati si voi sunt legume multe si face bine la sanatate,apropo si eu stiam totul calit la foc mic,dar acum incerc si eu sa fac la cuptor. POFTA BUNA

  • Fara foto

    FLORI , 14 iulie 2009

    Asa facea si mama acasa si era tare buna, dar mama nu o mai baga la cuptor. E buna si la foc, ce bine ca mi-am adus aminte sa fac si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • -3-4 cepe potrivite
  • -1/4 kg morcov
  • -1/2 kg gogosari(ardei grasi)
  • -100 ml ulei
  • -5-6 linguri orez
  • -250 ml suc de rosii
  • -sare
  • -foi de dafin
  • -piper
  • -vrdeata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana