autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de legume

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-3-4 cepe potrivite, -1/4 kg morcov, -1/2 kg gogosari(ardei grasi), -100 ml ulei, -5-6 linguri orez, -250 ml suc de rosii, -sare, -foi de dafin, -piper, -vrdeata tocata

Dificultate: Medie Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca solzisori si se caleste in ulei. Morcovul se curata, se rade pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa. Orezul spalat se adauga peste ceapa si morcov, se amesteca si se calesc impreuna timp de 5 minute. Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie fideluta. Se amesteca gogosarii taiati cu restul legumelor calite, se adauga sucul de rosii si mirodeniile si se dau la cuptor 40-45 de minute la foc mic. Se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde presarat deasupra.
Ceapa se curata, se toaca solzisori si se caleste in ulei. Morcovul se curata, se rade pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa. Orezul spalat se a
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de legume

Tocana de legume

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan,

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de legume pt iarna

Tocana de legume pt iarna

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul

45 voturi    9 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    petro17 , 22 martie 2010

    este foarte bun si merita sa incercati si voi sunt legume multe si face bine la sanatate,apropo si eu stiam totul calit la foc mic,dar acum incerc si eu sa fac la cuptor. POFTA BUNA

  • Fara foto

    FLORI , 14 iulie 2009

    Asa facea si mama acasa si era tare buna, dar mama nu o mai baga la cuptor. E buna si la foc, ce bine ca mi-am adus aminte sa fac si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • -3-4 cepe potrivite
  • -1/4 kg morcov
  • -1/2 kg gogosari(ardei grasi)
  • -100 ml ulei
  • -5-6 linguri orez
  • -250 ml suc de rosii
  • -sare
  • -foi de dafin
  • -piper
  • -vrdeata tocata

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
umplutura cu orez

umplutura cu orez

Se fierbe laptele cu vanilie. Se spala bine orezul in 3-4 ape si se lasa in apa calda 30 de minute,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
umplutura cu cas dulce

umplutura cu cas dulce

Se curata casul de coaja, se da prin masina de tocat, se adauga galbenusurile si putina sare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
frigarui camping

frigarui camping

Carnea de porc,carnatii proaspeti,sunca afumata(poate fi cu putina grasime)le tai in bucati potrivite.Ceapa,rosiile

1 vot    1 comentariu
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive