autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de linte si rosii cu ceapa rumenita

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 cana apa fiarta, 4 lingurite ulei de masline, 3 morcovi, taiati in sferturi pe lung si apoi, taiati transversal felii subtiri, 8 catei de usturoi, taiati felii subtiri, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 cana rosii taiate din conserva, 3/4 lingurita sare, 3/4 lingurita chimion macinat, 3/4 lingurita ghimbir macinat, 1/2 lingurita salvie frecata, 1 ceapa mare, taiata În jumatate si apoi, taiata felii subtiri, 2 lingurite zahar, 1 cana mazare inghetata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake
cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna
când se moaie. Se scot ciupercile din lichid,
pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se
taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat
printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune
deoparte.
2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei
la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se
prajesc 5 minute sau pâna se moaie.
3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul,
ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte.
Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când
dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se
fierb 35 de minute sau pâna când lintea este
frageda.
4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul
de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa
si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute
sau pâna când ceapa se rumeneste usor .
În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute
sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa
rumenita deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de linte si rosii cu ceapa rumenita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza murata cu sos de rosii

Varza murata cu sos de rosii

Se spala varza cu apa rece si se pune la scurs. Daca este prea sarata sau prea acra se lasa mai mult

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 3 morcovi
  • taiati in sferturi pe lung si apoi
  • taiati transversal felii subtiri
  • 8 catei de usturoi
  • taiati felii subtiri
  • 3/4 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 3/4 lingurita sare
  • 3/4 lingurita chimion macinat
  • 3/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita salvie frecata
  • 1 ceapa mare
  • taiata În jumatate si apoi
  • taiata felii subtiri
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana mazare inghetata

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu spanac si cabanos