autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de linte si rosii cu ceapa rumenita

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana ciuperci shiitake uscate, 1 cana apa fiarta, 4 lingurite ulei de masline, 3 morcovi, taiati in sferturi pe lung si apoi, taiati transversal felii subtiri, 8 catei de usturoi, taiati felii subtiri, 3/4 cana linte, curatata si spalata, 1 cana rosii taiate din conserva, 3/4 lingurita sare, 3/4 lingurita chimion macinat, 3/4 lingurita ghimbir macinat, 1/2 lingurita salvie frecata, 1 ceapa mare, taiata În jumatate si apoi, taiata felii subtiri, 2 lingurite zahar, 1 cana mazare inghetata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1 Într-un castronel, se amesteca ciupercile shiitake
cu apa fiarta. Se lasa sa stea 20 de minute sau pâna
când se moaie. Se scot ciupercile din lichid,
pastrând lichidul. Se curata cozile ciuperci lor si se
taie felii subtiri palarii le. Se scurge lichidul pastrat
printr-o sita fina sau prin filtrul de cafea si se pune
deoparte.
2 Într-o cratita mare, se Încalzesc 3 lingurite de ulei
la foc potrivit. Se adauga morcovii si usturoiul si se
prajesc 5 minute sau pâna se moaie.
3 Se adauga lintea, rosiile, sarea, chimionul,
ghimbirul, salvia, ciupercile si lichidul pus deoparte.
Se adauga 3 cani de apa si se pun la fiert. Când
dau în clocot. se face focul mic; se acopera si se
fierb 35 de minute sau pâna când lintea este
frageda.
4 Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste restul
de 1 lingurita de ulei la foc potrivit. Se adauga ceapa
si zaharul; se prajesc, amestecând des, 5 minute
sau pâna când ceapa se rumeneste usor .
În tocana, se adauga mazarea se fierbe 2 minute
sa se încalzeasca. Tocana se serveste cu ceapa
rumenita deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de linte si rosii cu ceapa rumenita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida frantuzeasca

Conopida frantuzeasca

Conopida se curata, se rupe in buchetele , se spala si se fierbe in apa cu sare. 4 oua se fierb

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi in evantai cu cascaval

Cartofi in evantai cu cascaval

Preparare: Se cresteaza cartofii pe lungime in feliute,dar fara a taia feliile de tot.In acest fel

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana ciuperci shiitake uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 3 morcovi
  • taiati in sferturi pe lung si apoi
  • taiati transversal felii subtiri
  • 8 catei de usturoi
  • taiati felii subtiri
  • 3/4 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 3/4 lingurita sare
  • 3/4 lingurita chimion macinat
  • 3/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita salvie frecata
  • 1 ceapa mare
  • taiata În jumatate si apoi
  • taiata felii subtiri
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana mazare inghetata

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Anghinare cu carne tocata in sos de rosii la cuptor, cu garnitura de orez
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide