autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2013

Ingrediente
800 g carne miel, 3 fire ceapa verde, 4-5 linguri ulei, cateva feliute ardei gras rosu, 150 ml smantana, frunze patrunjel verde, 300 g faina malai, o lingura faina alba, sare, piper mozaic, 2 linguri pasta de ardei

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tocana-de-miel-cu-smantana-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti si sos

Ardei umpluti si sos

Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot,  apoi

212 voturi    31 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

    Mmmmmmmmmmmmmmmm ce deliciu!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

    O tocanita de 5 *!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 4-5 linguri ulei
  • cateva feliute ardei gras rosu
  • 150 ml smantana
  • frunze patrunjel verde
  • 300 g faina malai
  • o lingura faina alba
  • sare
  • piper mozaic
  • 2 linguri pasta de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna