autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2013

Ingrediente
800 g carne miel, 3 fire ceapa verde, 4-5 linguri ulei, cateva feliute ardei gras rosu, 150 ml smantana, frunze patrunjel verde, 300 g faina malai, o lingura faina alba, sare, piper mozaic, 2 linguri pasta de ardei

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tocana-de-miel-cu-smantana-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bucatele de pui cu sos soia si cartofi prajiti.

Bucatele de pui cu sos soia si cartofi prajiti.

Se spala bine pieptul de pui se portioneaza in bucatele mici,(sau fiecare cum doreste).Toate aceste

4 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

    Mmmmmmmmmmmmmmmm ce deliciu!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

    O tocanita de 5 *!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 4-5 linguri ulei
  • cateva feliute ardei gras rosu
  • 150 ml smantana
  • frunze patrunjel verde
  • 300 g faina malai
  • o lingura faina alba
  • sare
  • piper mozaic
  • 2 linguri pasta de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj