autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2013

Ingrediente
800 g carne miel, 3 fire ceapa verde, 4-5 linguri ulei, cateva feliute ardei gras rosu, 150 ml smantana, frunze patrunjel verde, 300 g faina malai, o lingura faina alba, sare, piper mozaic, 2 linguri pasta de ardei

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tocana-de-miel-cu-smantana-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare

De la pulpe se scoate osul, se bate cu bătătorul de carne, dar nu prea mult și se unge cu muștar.

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu legume si sos soya

Pui cu legume si sos soya

Am spalat pieptul de pui pe care l-am taiat julien,cu legumele am procedat la fel.Am folosit o oala

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

    Mmmmmmmmmmmmmmmm ce deliciu!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

    O tocanita de 5 *!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 4-5 linguri ulei
  • cateva feliute ardei gras rosu
  • 150 ml smantana
  • frunze patrunjel verde
  • 300 g faina malai
  • o lingura faina alba
  • sare
  • piper mozaic
  • 2 linguri pasta de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu rosii si marar