autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2013

Ingrediente
800 g carne miel, 3 fire ceapa verde, 4-5 linguri ulei, cateva feliute ardei gras rosu, 150 ml smantana, frunze patrunjel verde, 300 g faina malai, o lingura faina alba, sare, piper mozaic, 2 linguri pasta de ardei

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.
Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tocana-de-miel-cu-smantana-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
rosii umplute cu carne

rosii umplute cu carne

Se scoate miezul de la rosii si se pun la scurs. Din miezul rosiilor se face un sos. Se pregateste

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

    Mmmmmmmmmmmmmmmm ce deliciu!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

    O tocanita de 5 *!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 4-5 linguri ulei
  • cateva feliute ardei gras rosu
  • 150 ml smantana
  • frunze patrunjel verde
  • 300 g faina malai
  • o lingura faina alba
  • sare
  • piper mozaic
  • 2 linguri pasta de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Foarte bine arata. Am salvat reteta pentru ca vreau sa o fac de sf. sarbatori de Pasti. Eu din miel fac doar bors si restul gatesc in cuptor la tava.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu