Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul de masline in cratita, adaugam in straturi ceapa si usturoiul, cartofii si ardelul, pestele si fructele de mare, rosile, foile de dafin, patrunjelul, boiaua, sare, piper dupa gust si vinul. La sfarsit punem apa pana la jumatatea compozitiei. Punem cratita cu capac la foc mare pana incepe sa fiarba dupa care reducem focul la mediu cca. 25-30min., tragem cratita de pe foc si servim cu un pahar de vin alb rece. Este o reteta tipica portugheza ce se serveste cu regularitate in casele lor. Se poate face aceasta tocana cu mai multe feluri de peste. Va urez pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii