autor:

mihai

» » Mancaruri cu peste

Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 30 octombrie 2010

Ingrediente
2 peste bass, 500g fructe de mare, 4 cartofi mari, 1 ceapa mare, 4 catai de usturoi, 1 cutie de rosii taiate (4oog), 1 ardel gras verde, 250ml vin alb, 2 foi de dafin, 4-5 fire de patrunjel, 100ml ulei de masline, 1 lingurita boia dulce de ardei, sare si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul de masline in cratita, adaugam in straturi ceapa si usturoiul, cartofii si ardelul, pestele si fructele de mare, rosile, foile de dafin, patrunjelul, boiaua, sare, piper dupa gust si vinul. La sfarsit punem apa pana la jumatatea compozitiei. Punem cratita cu capac la foc mare pana incepe sa fiarba dupa care reducem focul la mediu cca. 25-30min., tragem cratita de pe foc si servim cu un pahar de vin alb rece. Este o reteta tipica portugheza ce se serveste cu regularitate in casele lor. Se poate face aceasta tocana cu mai multe feluri de peste. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de peste (Caldeirada de peixe)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu  cartofi

Peste la gratar cu cartofi

Se curata pestele si se condimenteaza cu sare, piper si curry, se lasa asa cam 1 ora, se unge cu

9 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Ne place pestele si , ca atare, gatim orice fel de peste gasim de cumparat in pravalie, bineinteles

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

    Arata foarte bine . Esti un bucatar priceput.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Va multumesc!!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Trebuie să fie o bunătate! Arată minunat,am să încerc şi eu. Numai bine şi la mia multe reţele ... gustoase.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Îi simt aroma...o bunãtate de zile mari :) Felicitãri si mai asteptãm retete la fel de delicioase!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte aromata si fina!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      O reteta grozava, Felicitari! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 2 peste bass
  • 500g fructe de mare
  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 4 catai de usturoi
  • 1 cutie de rosii taiate (4oog)
  • 1 ardel gras verde
  • 250ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 100ml ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

mimi (Chef de cuisine)

Arata foarte bine . Esti un bucatar priceput.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Rondele de crap umplute cu sunca si cascaval