Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 caciulie usturoi( dupa gust)
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g ciuperci Sun Food
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 2 linguri pasta gogosari
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.

Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de apa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.

Taiem marunt si carnea, cuburi.

Punem vasul Zepter gol pe aragaz, lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute, punem cateva picaturi de apa in vas si, daca picaturile se imprastie in forma de perle, puteti pune carnea in vas.

La inceput, carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca, fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce (amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.

De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul.

NU trebuie amestecat !

Acum putem adauga si ciupercile taiate.

Acoperim si facem focul mic de tot. Carnea astfel preparata, in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.

Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.

Apoi luam capacul, adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat, punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.

In cazul in care nu aveti vase Zepter, puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.

Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.

Pofta mare la tocana !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor