Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori.
Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.
Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de apa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.
Taiem marunt si carnea, cuburi.
Punem vasul Zepter gol pe aragaz, lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute, punem cateva picaturi de apa in vas si, daca picaturile se imprastie in forma de perle, puteti pune carnea in vas.
La inceput, carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca, fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce (amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.
De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul.
NU trebuie amestecat !
Acum putem adauga si ciupercile taiate.
Acoperim si facem focul mic de tot. Carnea astfel preparata, in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.
Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.
Apoi luam capacul, adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat, punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.
In cazul in care nu aveti vase Zepter, puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.
Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.
Pofta mare la tocana !
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii