autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2017

Ingrediente
1 kg pulpa porc taiata cuburi, 2 cepe rosii, 2 fire ceapa verde, 1 caciulie usturoi( dupa gust), 1 ardei gras rosu, 400 g ciuperci Sun Food, 400 g rosii cuburi Sun Food, 2 linguri pasta gogosari, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.

Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de apa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.

Taiem marunt si carnea, cuburi.

Punem vasul Zepter gol pe aragaz, lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute, punem cateva picaturi de apa in vas si, daca picaturile se imprastie in forma de perle, puteti pune carnea in vas.

La inceput, carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca, fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce (amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.

De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul.

NU trebuie amestecat !

Acum putem adauga si ciupercile taiate.

Acoperim si facem focul mic de tot. Carnea astfel preparata, in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.

Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.

Apoi luam capacul, adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat, punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.

In cazul in care nu aveti vase Zepter, puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.

Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.

Pofta mare la tocana !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
DOVLECEL PANE CU USTUROI

DOVLECEL PANE CU USTUROI

Se curata dovlecelul de coaja si se taie felii subtiri. se pune pe farfurie si se pune sare si piper.Se

25 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 caciulie usturoi( dupa gust)
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g ciuperci Sun Food
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 2 linguri pasta gogosari
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fiedea chinezeasca cu pui si legume