autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Tocana de pui

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui mare,, - 4 cepe mari,, - ulei, sare,, - 5 catei de usturoi,, - 1 cana bulion,, - 1 pahar mare de vin alb,, - 1 lingurita boia de ardei dulce si un var cutit boia iute pentru cei care mananca mai piperat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu boiaua de ardei. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga bulionul desfacut in prealabil cu apa calda. Se sareaza si se pipereaza. Se lasa la fiert. Separat, se prajesc usor bucatile de carne de pui pe toate partile. Se rastoarna apoi sosul peste carne, se completeaza cu apa pana cand carnea este acoperita complet si se lasa sa fiarba inabusit. Cand este aproape gata, se adauga paharul de vin alb si usturoiul taiat feliute subtiri. Se lasa sa mai fiarba 15 min. Se serveste calda, cu mamaliguta alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 pui mare,
  • - 4 cepe mari,
  • - ulei
  • sare,
  • - 5 catei de usturoi,
  • - 1 cana bulion,
  • - 1 pahar mare de vin alb,
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce si un var cutit boia iute pentru cei care mananca mai piperat

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura la capac cu ardei