autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Tocana de pui

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui mare,, - 4 cepe mari,, - ulei, sare,, - 5 catei de usturoi,, - 1 cana bulion,, - 1 pahar mare de vin alb,, - 1 lingurita boia de ardei dulce si un var cutit boia iute pentru cei care mananca mai piperat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu boiaua de ardei. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga bulionul desfacut in prealabil cu apa calda. Se sareaza si se pipereaza. Se lasa la fiert. Separat, se prajesc usor bucatile de carne de pui pe toate partile. Se rastoarna apoi sosul peste carne, se completeaza cu apa pana cand carnea este acoperita complet si se lasa sa fiarba inabusit. Cand este aproape gata, se adauga paharul de vin alb si usturoiul taiat feliute subtiri. Se lasa sa mai fiarba 15 min. Se serveste calda, cu mamaliguta alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Tocana de pui

Tocana de pui

Puiul se transeaza in bucati iar pieptul se pune deoparte. Ceapa se caleste in ulei apoi se pune

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 pui mare,
  • - 4 cepe mari,
  • - ulei
  • sare,
  • - 5 catei de usturoi,
  • - 1 cana bulion,
  • - 1 pahar mare de vin alb,
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce si un var cutit boia iute pentru cei care mananca mai piperat

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Drob de porc