autor:

Victoria Gabriela

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2015

Ingrediente
(6 porții), aproximativ 800 gr. carne de vițel fragedă, dar se poate face cu orice carne doriți, 1,0 kg ardei ardei gras colorat (roșu, galben, verde) și capia, în proporția dorită, 6-8 roșii, 2 morcovi, 2 cepe, ¼ rădăcină țelină, 3- 4 linguri ulei, 6-7 grăunți de usturoi, 1 legătură pătrunjel verde, ½ cană supă vită/legume sau apă fierbinte, sare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

-Se spală bine carnea și se taie, porționându-se după preferință în bucăți mai mici.

-Se curăță, se spală și se taie legumele, respectiv: ardeiul gras în fâșii mai late, morcovul, țelina în bețișoare, cepele se taie julien, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi.

-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în rondele subțiri.

-Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne care se prăjesc bine, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc.

-Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas și se presară cu puțină sare.

-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească ușor. (Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de apă/ supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit).

-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă, morcovul și țelina tăiate, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și acestea încep să se înmoaie.

-Peste legume se pune ardeiul, se amestecă, se acoperă cratița cu capac și se lasă să fiarbă acoperit 10- 15 minute la foc mediu, până când ardeii își schimbă ușor culoarea și sunt pe jumătate fierți.

-În acel moment, se adaugă carnea, supa/apa, dacă este cazul (veți vedea că legumele își vor lăsa destul de mult suc și nu este nevoie de lichid mult suplimentar și veți ține cont că trebuie puse și roșiile) și se lasă să fiarbă acoperit în continuare până când ardeiul și carnea sunt fierte.

-Se adaugă roșiile, jumătate din usturoiul mărunțit, se amestecă, se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă pe foc în continuare, până roșiile au fiert, iar tocănița capătă consistența dorită.

-Se oprește focul, se potrivește de sare și piper, se adaugă restul de usturoi, se amestecă, se presară pătrunjelul tocat și se acoperă cu un capac pentru 4-5 minute pentru ca tocănița să își ia aromele din pătrunjel și usturoi.

-Tocănița se servește fierbinte sau caldă cu mămăliguță (așa cum am savurat-o noi), sau cu salata preferată.

Mai multe detalii si explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu cartofi

Varza cu cartofi

Puneti cartofii la fiert fara sa-i cojiti Incingeti uleiul si prajiti slanina afumata, taiata in

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta spiralata cu legume si mozzarella

Tarta spiralata cu legume si mozzarella

-Se face mai întâi aluatul pentru tartă: într-un castron se pune făina cernută

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 februarie 2017

    Da imi place si eu fac asa cu multe legume si au o aroma aparte/

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • (6 porții)
  • aproximativ 800 gr. carne de vițel fragedă
  • dar se poate face cu orice carne doriți
  • 1,0 kg ardei ardei gras colorat (roșu
  • galben
  • verde) și capia
  • în proporția dorită
  • 6-8 roșii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • ¼ rădăcină țelină
  • 3- 4 linguri ulei
  • 6-7 grăunți de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • ½ cană supă vită/legume sau apă fierbinte
  • sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Da imi place si eu fac asa cu multe legume si au o aroma aparte/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pilaf de hrişca