autor:

Fara foto

» » Slow Cooking

Tocanita cu ghebe si ciuperci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
300 gr ghebe la borcan in sare, 1 borcan mic ciuperci taiate, 1 ceapa mare, 1 morcov, 150 gr rosii decojite in suc de rosii, sare, piper, 1/2 lingurita boia de ardei iute, 1 lingura pasta de tomate, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 1/2 cana cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt.
Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le mai taiem putin.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile decojite le facem cubulete.
In vasul aparatului punem uleiul, ceapa si morcovul, le amestecam.
Adaugam ghebele, ciupercile si rosiile tocate.
Presaram sare, piper, boiaua iute, invartim totul si turnam apa.
Conectam aparatul la curent, il acoperim cu capacul, selectam modul High si un timp de 3 ore si 30 de minute.
Il lasam sa isi faca treaba singur, iar in ultima jumatate de ora, incorporam pasta de tomate si usturoiul curatat si pisat.
Cand este gata, deconectam Crock Pot-ul de la curent.
Lasam sa se racoreasca putin tocanita, apoi o servim fie simpla, cu un piure, cu mamaliguta si ce mai doriti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ghebe si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Ardei umpluti cu quinoa la Slow Cooker Crock-Pot – de post

Ardei umpluti cu quinoa la Slow Cooker Crock-Pot – de post

1. Taiem capacele ardeilor si ii curatam de seminte. Intr-un bol combinam quinoa, fasolea, pasta

2 voturi    0 comentarii
4h 20 min
Slow Cooking
Ciorba cu urzici si ghebe

Ciorba cu urzici si ghebe

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt. Urzicile

0 voturi    0 comentarii
6h
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 august 2018

    Tuturor ne plac proaspete, dar pentru iarna, noi le conservam in borcane cu sare.

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 07 august 2018

    Eu le prefer proaspete.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2017

    Da, tot niste ciuperci sunt.

    • Fara foto

      Lucien , 08 noiembrie 2017

      Si ghebele, tot ciuperci sunt

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Tuturor ne plac proaspete, dar pentru iarna, noi le conservam in borcane cu sare.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Slow Cooking

Escalop de vara Escalop de vara

De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Somon crocant cu legume Somon crocant cu legume

Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de mazare - de post, la slow cooker Crock-Pot