Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei.
Carnea se taie cuburi si se caleste impreuna cu ceapa. Se pune 1/4 lingurita de sare si cateva linguri de apa, se acopera si se lasa sa se inabuse 5 minute.
Se adauga cartofii taiati rustic, cuburi mari, restul legumelor taiate cubulete, se calesc 2-3 minute, apoi se sting cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere un pic carnea si restul ingredientelor.
Se acopera tocanita si se lasa sa fiarba la foc mic, cu cratita partial acoperita, pana cand scade si carnea este bine fiarta.
Daca punem rosii la tocanita de cartofi cu carne, acestea se adauga cand carnea este aproape fiarta (altfel intaresc carnea).
Se adauga vegeta, se gusta apoi tocanita de sare. Se stinge focul, se presara patrunjel peste tocanita si se acopera. Se poate servi in 5 minute.
Fac aceeasi tocanita si din carne de pui!
Sper sa va placa!
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii