autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
500 g ceafa de porc afumata, un ardei gras alb, un ardei gras rosu, 4 catei de usturoi, 2 cepe, sare, boia, piper, maghiran, cimbru, frunze de patrunjel, 3 linguri ulei, o lingura de faina, 2 cani cu apa, o lingura vegeta, 5-6 cartofi, un pahar de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit intr-o tigaie in care am pus 3 linguri de ulei. Se feliaza sunca, si se adauga peste legume. Se continua prajirea inca cca 30 min., iar cind incepe sa se prinda, se adauga un pahar de vin alb, apoi cite o lingura de apa daca este necesar. Cind ceafa de porc este fiarta, se muta toata compozitia intr-o cratita, se adauga cartofii taiati cubulete, apoi o lingura de faina, si o lingurita de boia. Se amesteca bine, apoi se adauga cele 2 cani de apa, si se fierbe tocanita cca 30-40 min. Se pune o lingura de vegeta, se potriveste de sare, piper, apoi se presara maghiran, cimbru si frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu pulpe de pui

Mancare de mazare cu pulpe de pui

Pulpele de pui le parlim pe flacara si le spalam bine. Le tamponam cu un servet de surplusul de

16 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin

Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin

Se caleste ceapa taiata pestisori alaturi de ardeiul kapia ,cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona , 12 octombrie 2017

    Multumesc pentru aprecieri! Intr-adevar este un preparat "rustic" si satios...de la munte... sau de pe valea Somesului, de unde sunt eu!

  • Fara foto

    Ileana , 11 octombrie 2017

    Este foarte buna aceasta tocanita, iar gustul il da afumatura.Dar din cate stiu, este un preparat muntenesc. In rest toate cele bune si retete cat mai bune.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Si eu pregatesc asa ceva iarna cand am afumatura de la porcul taiat de noi ...

    • Fara foto

      Manuela , 26 februarie 2010

      Acum am gatit tocanita si este delicioasa! Eu am avut muschiulet de porc proaspat si am adaugat ciolan afumat. Un deliciu! Si comentariul sotului: "iar mancam mancare de pe google!"

    • Fara foto

      Sepu , 06 octombrie 2009

      Si eu o fac doar ca pentru a o face mai cremoasa poti adauga o cutie de smantana. Eu asa o fac. Iti recomand afumatura direct din macelarie nu cea prefiarta din supermarket.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Si eu fac mancarea asta dar de obicei cu carnat si fara vin. Trebuie incercata si varianta ta. E buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g ceafa de porc afumata
  • un ardei gras alb
  • un ardei gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • sare
  • boia
  • piper
  • maghiran
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • o lingura de faina
  • 2 cani cu apa
  • o lingura vegeta
  • 5-6 cartofi
  • un pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Ramona

Multumesc pentru aprecieri! Intr-adevar este un preparat "rustic" si satios...de la munte... sau de pe valea Somesului, de unde sunt eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de berbecut