autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
500 g ceafa de porc afumata, un ardei gras alb, un ardei gras rosu, 4 catei de usturoi, 2 cepe, sare, boia, piper, maghiran, cimbru, frunze de patrunjel, 3 linguri ulei, o lingura de faina, 2 cani cu apa, o lingura vegeta, 5-6 cartofi, un pahar de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit intr-o tigaie in care am pus 3 linguri de ulei. Se feliaza sunca, si se adauga peste legume. Se continua prajirea inca cca 30 min., iar cind incepe sa se prinda, se adauga un pahar de vin alb, apoi cite o lingura de apa daca este necesar. Cind ceafa de porc este fiarta, se muta toata compozitia intr-o cratita, se adauga cartofii taiati cubulete, apoi o lingura de faina, si o lingurita de boia. Se amesteca bine, apoi se adauga cele 2 cani de apa, si se fierbe tocanita cca 30-40 min. Se pune o lingura de vegeta, se potriveste de sare, piper, apoi se presara maghiran, cimbru si frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de porc cu ceapa

Ficat de porc cu ceapa

Se taie felii si se spala ficatul. Ceapa si ardeiul se taie fideluta si se pun in tigaia incinsa

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona , 12 octombrie 2017

    Multumesc pentru aprecieri! Intr-adevar este un preparat "rustic" si satios...de la munte... sau de pe valea Somesului, de unde sunt eu!

  • Fara foto

    Ileana , 11 octombrie 2017

    Este foarte buna aceasta tocanita, iar gustul il da afumatura.Dar din cate stiu, este un preparat muntenesc. In rest toate cele bune si retete cat mai bune.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Si eu pregatesc asa ceva iarna cand am afumatura de la porcul taiat de noi ...

    • Fara foto

      Manuela , 26 februarie 2010

      Acum am gatit tocanita si este delicioasa! Eu am avut muschiulet de porc proaspat si am adaugat ciolan afumat. Un deliciu! Si comentariul sotului: "iar mancam mancare de pe google!"

    • Fara foto

      Sepu , 06 octombrie 2009

      Si eu o fac doar ca pentru a o face mai cremoasa poti adauga o cutie de smantana. Eu asa o fac. Iti recomand afumatura direct din macelarie nu cea prefiarta din supermarket.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Si eu fac mancarea asta dar de obicei cu carnat si fara vin. Trebuie incercata si varianta ta. E buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g ceafa de porc afumata
  • un ardei gras alb
  • un ardei gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • sare
  • boia
  • piper
  • maghiran
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • o lingura de faina
  • 2 cani cu apa
  • o lingura vegeta
  • 5-6 cartofi
  • un pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Ramona

Multumesc pentru aprecieri! Intr-adevar este un preparat "rustic" si satios...de la munte... sau de pe valea Somesului, de unde sunt eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Escalop de curcan in sos de rosii
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania