autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de cartofi cu masline si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g jambon taiat felii subtiri, , 1 kg cartofi marunti, , 2 tulpini de praz, , 2 foi de dafin, , 4 catei de usturoi, , 10 masline negre mici, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Spalati bine cartofii cu peria sub jetul de apa - fara sa le rupeti coaja - si stergeti-i cu un servet de bucatarie. Incingeti intr-o tigaie adanca 2 linguri de ulei si prajiti cartofii, impreuna cu foile de dafin, circa 20 de minute, acoperiti cu capac si la foc iute, miscand tigaia din timp in timp.
In paralel, spalati prazul si taiati-l rondele, taiati in doua cateii de usturoi, cu coaja cu tot, si taiati jambonul fasii subtiri.
Luati tigaia de pe foc, scoateti cartofii intr-o strecuratoare si lasati-i sa se scurga. Aruncati uleiul in care i-ati prajit si stergeti tigaia cu hartie absorbanta. Puneti la incins uleiul ramas, adaugati cartofii, prazul si usturoiul, sarati, piperati si caliti-i in continuare circa 25 de minute, la foc potrivit, acoperiti doar pe jumatate.
In ultimul moment, incorporati maslinele si jambonul, amestecati bine si serviti tocanita fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu masline si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Mod de preparare: Bucatile de copanele, le spalam bine si apoi le punem la fiert in apa clocotita

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g jambon taiat felii subtiri
  • 1 kg cartofi marunti
  • 2 tulpini de praz
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 10 masline negre mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Placinta din lavas cu carne