autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de cartofi cu masline si jambon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g jambon taiat felii subtiri, , 1 kg cartofi marunti, , 2 tulpini de praz, , 2 foi de dafin, , 4 catei de usturoi, , 10 masline negre mici, , 4 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Spalati bine cartofii cu peria sub jetul de apa - fara sa le rupeti coaja - si stergeti-i cu un servet de bucatarie. Incingeti intr-o tigaie adanca 2 linguri de ulei si prajiti cartofii, impreuna cu foile de dafin, circa 20 de minute, acoperiti cu capac si la foc iute, miscand tigaia din timp in timp.
In paralel, spalati prazul si taiati-l rondele, taiati in doua cateii de usturoi, cu coaja cu tot, si taiati jambonul fasii subtiri.
Luati tigaia de pe foc, scoateti cartofii intr-o strecuratoare si lasati-i sa se scurga. Aruncati uleiul in care i-ati prajit si stergeti tigaia cu hartie absorbanta. Puneti la incins uleiul ramas, adaugati cartofii, prazul si usturoiul, sarati, piperati si caliti-i in continuare circa 25 de minute, la foc potrivit, acoperiti doar pe jumatate.
In ultimul moment, incorporati maslinele si jambonul, amestecati bine si serviti tocanita fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu masline si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata cu varza rosie

Rata cu varza rosie

Curatam bine rata, o codimentam cu sare, piper si rozmarin si ii facem un masaj pe cinste sa intre

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi

Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma

9 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g jambon taiat felii subtiri
  • 1 kg cartofi marunti
  • 2 tulpini de praz
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 10 masline negre mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Tocanita de ciuperci cu vita