autor:

Laura_Nechita

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Ingrediente
pt perisoare, 500 gr carne vitel, patrunjel verde, 1 ceapa galbena uscata, 1/2 canita orez, 1 praf sare, 2-3 linguri ulei masline, 1 ou de tara, pt sos, 2-3 linguri ulei masline, 1 legatura ceapa verde, 2 fire subtiri usturoi verde, 1 canita baby carrots (morcovei), 2 cartofi mari, 2 linguri bulion, 1 praf sare, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam carnita.
Curatam si spalam legumele.
Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam un praf de sare, uleiul de masline si un ou si amestecam. Adaugam orezul spalat. Amestecam bine si formam bilute de carne.
Punem la fiert o oala cu 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam perisoarele si le lasam la fiert cam 10-15 minute. Adaugam un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, le scoatem si le lasam un pic la racit.
Itr-o tigaie, incingem un pic de ulei masline, si punem usturoiul si ceapa verde tocate rondele. Lasam sa se rumeneasca un pic si adaugam cartoful taiat cubulete si morcoveii. Lasam la rumenit, adaugam un praf de sare. Punem si perisoarele si adaugam putin cate putin din zeama de carne si lasam la fiert. Intepam legumele sa vedem daca sunt patrunse si punem ultima transa de zeama si bulionul. Lasam sa scada zeama si sa formeze un sos. Dam deoparte si presaram patrunjel verde.
Servim cu castraveti in otet.

Folositi carnita de vitel proaspata si din sursa sigura.
Alegeti sa tocati carnea in casa, in loc sa cumparati carne gata tocata.
Nu puneti multa sare la fiert de prima data, pe masura ce scade zeama, mancarea se mai sareaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 iulie 2015

    combinatie cartifi0orez...carbohidrati de doua ori.Multumesc...Nu.

  • Ann-Louise Machedon , 26 mai 2015

    prajeli la greu...vai de ficatul nostru

  • Culinary Rainbows , 05 decembrie 2014

    Ce bunătate, Lăurica! :D

    • Nicoleta Popa , 22 august 2014

      pentru cina am tregatit clatite cu brinza

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • pt perisoare
  • 500 gr carne vitel
  • patrunjel verde
  • 1 ceapa galbena uscata
  • 1/2 canita orez
  • 1 praf sare
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 ou de tara
  • pt sos
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire subtiri usturoi verde
  • 1 canita baby carrots (morcovei)
  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri bulion
  • 1 praf sare
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

combinatie cartifi0orez...carbohidrati de doua ori.Multumesc...Nu.

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de ciuperci cu sos de smantana