Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Ingrediente

  • pt perisoare
  • 500 gr carne vitel
  • patrunjel verde
  • 1 ceapa galbena uscata
  • 1/2 canita orez
  • 1 praf sare
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 ou de tara
  • pt sos
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire subtiri usturoi verde
  • 1 canita baby carrots (morcovei)
  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri bulion
  • 1 praf sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam carnita.

Curatam si spalam legumele.

Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam un praf de sare, uleiul de masline si un ou si amestecam. Adaugam orezul spalat. Amestecam bine si formam bilute de carne.

Punem la fiert o oala cu 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam perisoarele si le lasam la fiert cam 10-15 minute. Adaugam un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, le scoatem si le lasam un pic la racit.

Itr-o tigaie, incingem un pic de ulei masline, si punem usturoiul si ceapa verde tocate rondele. Lasam sa se rumeneasca un pic si adaugam cartoful taiat cubulete si morcoveii. Lasam la rumenit, adaugam un praf de sare. Punem si perisoarele si adaugam putin cate putin din zeama de carne si lasam la fiert. Intepam legumele sa vedem daca sunt patrunse si punem ultima transa de zeama si bulionul. Lasam sa scada zeama si sa formeze un sos. Dam deoparte si presaram patrunjel verde.

Servim cu castraveti in otet.

Folositi carnita de vitel proaspata si din sursa sigura.

Alegeti sa tocati carnea in casa, in loc sa cumparati carne gata tocata.

Nu puneti multa sare la fiert de prima data, pe masura ce scade zeama, mancarea se mai sareaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor