autor:

burdulea maria elena

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Ingrediente
In perioadele de post, in criza de timp, sau orice altfel de criza, una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa, sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt, tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este, dupa cum sugereaza titlul postarii, tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit, este pasta de gogosari., Toacana de ceapa, este o reteta traditionala ardeleneasca, in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta., Iata reteta:, Ingrediente: 7-8 cepe albe, 150-200 ml ulei floarea soarelui, 4 linguri pasta de gogosari, sare, piper macinat, patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Cepele se curata, se spala, se taie pestisori, se adauga la uleiul incins, se calesc la foc moale 5 minute, adaugam pasta de gogosari, continuam calirea alte 5 minute. La servire, presaram piper proaspat macinat si patrunjel verde tocat. Asa cum am specificat, se servesc intotdeauna cu mamaliguta calda.
De data aceasta, am vrut sa servesc acest fel de mancare putin mai atractiv, sa nu para doar o banala tocana de ceapa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Minacare cu dragavei (de post)

Minacare cu dragavei (de post)

Se spala si se dau in citeva clocote frunzele de dragavei, ceapa se toaca marunt si se dustuieste

19 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ESma (Bucatar sef):

    Nu prin reteta m'a surprins Maria Elena, ci prin stilul ei de a o presenta: simplu, clar si mai ales inteligent. Apreciez reteta cu 5* pt simplitate, 5* pt rapiditate, 5* pt cost, 5* pt prezentare si 5* pt textul ce o accompaniaza. O alta Maria (Tanase) invoca o armonie asemanatoare intre vin si partener... Maria-Elena are dreptate, reteta e simpla, dar permite imaginatie sa creeze. Gustului meu ii convine si putin usturoi, iar in loc de pasta (nu pot s'o procur) pudra de paprika. In plus, inainte de servire, tinuta la cuptor la foc mare, creaza mamaligii o crusta interesanta (e numai o idee)... Merci Maria Elena!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Sarba , 21 noiembrie 2013

    o consuma si ardelenii nu numai sudistii si esticii cum cred unii {vezi un comentariu} nu uitati originea porumbului si va veti lamuri ca nu este un patent national!

  • Fara foto

    valexa , 27 iulie 2013

    De cand mananca ardelenii MAMALIGUTA ?

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

    Si in Moldova se mananca acest fel de mancare foarte des. Imi place la nebunie cum ai servit-o. O sa folosesc si eu modelul acasa la mine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Manolovici Eugen, iti multumesc si de acesta data pt apreciere.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      trebuie apreciata fantezia ta !, bravo !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Gabita, multumesc, pup oameni faini si buni.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      Adina, multumesc, ma bucur ca-ti place, multam de aprecieri.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Lenuto,buna reteta. Cit despre prezentare....FELICITARI

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Lucica, ma bucur, e mai tentant pt cei ce mananca

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Ce bunatate !:) Super faina si prezentarea!:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Sidy soro, multumesc de aprecieri, chiar daca e de ceapa, a fost delicioasa. Pup cu drag

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Cely, sigur tot ce se potriveste cu mamaliga poate fi incercat. Am si o tocanita de ciuperci tot in ,,blid,, de mamaliga

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Ce idee minunata Lenutico !!! Arata excelent....de gust parca mai pot sa spun ceva ? Doar a disparut urgent din farfurie....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Imi place foarte mult ideea. Cred ca merge cu orice tocanita(de ceapa, de varza)

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      ««««Si mie imi place sa prezint frumos. Merci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • In perioadele de post
  • in criza de timp
  • sau orice altfel de criza
  • una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa
  • sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt
  • tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este
  • dupa cum sugereaza titlul postarii
  • tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit
  • este pasta de gogosari.
  • Toacana de ceapa
  • este o reteta traditionala ardeleneasca
  • in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta.
  • Iata reteta:
  • Ingrediente: 7-8 cepe albe
  • 150-200 ml ulei floarea soarelui
  • 4 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valexa

De cand mananca ardelenii MAMALIGUTA ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

3 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Paste cu mere si nuci