autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Autor: nicole (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
ciuperci, ceapa, ulei de masline extravirgin, lapte dulce, sare de mare iodata, malai, mujdei usturoi - optional ( usturoi, ulei de masline, sare, leustean tocat)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa si se caleste aproximativ 1 minut in ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate si taiate. Cand sunt aproape gata se adauga sare si putin lapte. Se mai lasa pe foc cateva minute. Se serveste cu mamaliguta calda. Se poate servi si cu mujdei adaugat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
tocanita de ciuperci cu mamaliguta

tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Ciupercile uscate se pun la fiert in apa cu o ceapa si sare, se fierb 50 minute, se clatesc, se taie

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf . Taiem marunt ceapa

11 voturi    14 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si vreau sa spun ca a iesit delicioasa. In mod sigur o voi prepara mai des!

  • Spectator

    Spectator (Chef de cuisine):

    E foarte gustos, dar noi nu punem nici lapte, nici smintina. Dupa parerea meu astfel se simte mai bine gustul ciupercii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Ingrediente: 1kg ciuperci, 2-3 cepe verzi, 2 rosii, 1/2 ardei gras, patrunjel verde, delikat, piper, ulei. Mod de preparare: Ceapa, ardeiul si rosiile se curata, se taie mmarunt si se pun la calit in ulei, pina devin sticloase. Se adauga ciupercile (conservate sau proaspete) si patrunjelul verde tocat. Se pot pune si 2-3 catei de usturoi, taiati marunt. Potrivim gustul de delikat si usturoi, adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba ciupercile. Se poate servi ca atare sau cu mamaliguta ori cus-cus. Cine doreste poate adauga si smantana.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine):

      Ingrediente: 1kg ciuperci, 2-3 cepe verzi, 2 rosii, 1/2 ardei gras, patrunjel verde, delikat, piper, ulei. Mod de preparare: Ceapa, ardeiul si rosiile se curata, se taie mmarunt si se pun la calit in ulei, pina devin sticloase. Se adauga ciupercile (conservate sau proaspete) si patrunjelul verde tocat. Se pot pune si 2-3 catei de usturoi, taiati marunt. Potrivim gustul de delikat si usturoi, adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba ciupercile. Se poate servi ca atare sau cu mamaliguta ori cus-cus. Cine doreste poate adauga si smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vetuta Bebec , 23 ianuarie 2015

    Un meniu deliceos.

  • Fara foto

    Lilioara Bordea , 18 august 2014

    un deliciu

  • Fara foto

    Dumitriu Dragos Si Alina , 20 iunie 2014

    foarte bune

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Foarte bune!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Imi plac foarte mult ciupercile si aceasta reteta este minunata!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Foarte bune cu mamaliga si mujdei de usturoi.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Foarte bune cu mamaliga si mujdei de usturoi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      UN DELICIU

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      si eu pregatesc tocanita de ciuperci ca si tine cu lapte si mujdei de usturoi,iar cu michael ar trebui sa te obisnuiesti ,nu are o limita!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      De acord cu dna Sidy.Mancarea fara aspect nu-mi inspira nimic.Poate nu trebuie sa-mi inspire dar papailele gustative....unii chiar trebuie sa manance:vor,nu vor,asta sunt eu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Foarte buna mai ales cu mamaliga.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Foarte buna mai alec cu mamaliga.

    • Fara foto

      Renate , 12 octombrie 2009

      Reteta este f.buna :))),dar si eu sant de parerea lui Michael in privinta "Delikat-ului". Sorry.... Pe de alta parte Michael, nu toata lumea stie cum se numesc corect produsele in limba romana. Multe salutari

    • Fara foto

      nicole (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      pentru " michael" : iti recomand o portie de lecitina, cu mine nu ai vorbit despre asa ceva. Am sters toate celelalte retete, deoarece am obosit sa citesc comentarii stupide. Se pare ca le-am sters degeaba, nu stii sa te opresti. Insisti inclusiv sa dai "indicatii", insa acestea nu ma intereseaza absolut deloc. Accept sfaturi doar din partea persoanelor care isi respecta interlocutorul. Uneori este necesar sa ne mai " uitam " in oglinda ... Poate asa am vedea ca forma corecta este " adaosului ", nu " adausului " asa cum ai scris. P.S. : Eu nu folosesc "delikat", dar nu mi-as permite sa comentez in acest mod alegerea cuiva. Fiecare are dreptul de a decide ce produse foloseste.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Reteta lui sidy e foarte buna, cu exceptia adausului de "delikat", si are indicate cantitatile. Pana azi nicole n-a inteles, desi i-am explicat, ca in romaneste nu se spune "ulei extravirgin" ci "ulei nativ".

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Bun,bun,bun.Eu nu folosesc nici lapte si smantana...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Ce bine arata tocanita ta, delicioasa!:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu am pus niciodata lapte...numai smantana, daca dorea careva....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      De obicei eu pun smantana degresata in loc de lapte...pentru cine vrea.... Dar se poate si fara smantana....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de nicole
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se separa ouale. Se bat albusurile cu o parte din zahar, iar galbenusurile se freaca cu restul de

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu mere (torta di mele)

Prajitura cu mere (torta di mele)

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dovlecei pane Doina