autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)

Autor: Diana Maria (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Maria (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2012

Ingrediente
Ingredientele pe care le voi menţiona mai jos se folosesc pentru prepararea tocăniţei la ceaun, însă pentru cei care n-au norocul să locuiască la casă, cantităţile merg bine şi pentru o oală pe aragaz!, 1 kg de ciuperci (noi am folosit ciuperci proaspăt culese, de pe câmp, dar şi cele din conservă sau albe merg bine), 1 ardei roşu mare, 3 cepe verzi şi una albă (mai mare), 1 măr roşu dulce, sare, piper, pătrunjel verde, 2-3 căţei de usturoi, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie cubuleţe mici ardeiul, ceapa albă şi mărul (curăţat de coajă). Apoi, ceapa verde este tăiată rondele. Pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Dacă ciupercile sunt din conservă (strecurate de apă), nu este necesar să le mai tăiaţi. Dacă sunt albe sau proaspăt culese, trebuie să fie tăiate în felii medii. Într-o cratiţă încăpătoare se încinge puţin uleiul, se adaugă ceapa albă alături de cea verde, se amestecă cu o lingură de lemn până devine semi-transparentă. Se adaugă pe urmă ardeiul şi mărul cubuleţe şi se amestecă până ceapa devine sticloasă complet. Se adaugă ciupercile şi se amestecă cu legumele bine, după care se adaugă apă cât să le acopere. Între timp, amestecaţi din când în când ca să nu se prindă de oală şi lăsaţi să fiarbă până simţiţi că puteţi străpunge cu furculiţa ciuperca şi se poate muşca fără bătaie de cap. Înainte de a o lua de pe foc se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjelul verde şi usturoiul pisat. Se amestecă, iar dacă vreţi să faceţi compoziţia mai groasă, amestecaţi într-un bol o lingură de făina cu puţin lapte sau apă, după care turnaţi în compoziţie. Aceaşi procedură trebuie urmată şi pentru ceaun! Merge bine în combinaţie cu pilaf de orez sau mămăliguţă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

0 voturi    5 comentarii
1h
Retete vegetariene
Paste cremoase cu morcovi

Paste cremoase cu morcovi

Se fierb pastele. Se pun feliile de morcov in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devin pasta. Se

3 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele pe care le voi menţiona mai jos se folosesc pentru prepararea tocăniţei la ceaun
  • însă pentru cei care n-au norocul să locuiască la casă
  • cantităţile merg bine şi pentru o oală pe aragaz!
  • 1 kg de ciuperci (noi am folosit ciuperci proaspăt culese
  • de pe câmp
  • dar şi cele din conservă sau albe merg bine)
  • 1 ardei roşu mare
  • 3 cepe verzi şi una albă (mai mare)
  • 1 măr roşu dulce
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
CIUPERCI UMPLUTE LA CUPTOR