Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredientele pe care le voi menţiona mai jos se folosesc pentru prepararea tocăniţei la ceaun, însă pentru cei care n-au norocul să locuiască la casă, cantităţile merg bine şi pentru o oală pe aragaz!
  • 1 kg de ciuperci (noi am folosit ciuperci proaspăt culese, de pe câmp, dar şi cele din conservă sau albe merg bine);
  • 1 ardei roşu mare
  • 3 cepe verzi şi una albă (mai mare)
  • 1 măr roşu dulce
  • sare, piper
  • pătrunjel verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ulei

Mod de preparare

Se taie cubuleţe mici ardeiul, ceapa albă şi mărul (curăţat de coajă). Apoi, ceapa verde este tăiată rondele. Pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Dacă ciupercile sunt din conservă (strecurate de apă), nu este necesar să le mai tăiaţi. Dacă sunt albe sau proaspăt culese, trebuie să fie tăiate în felii medii. Într-o cratiţă încăpătoare se încinge puţin uleiul, se adaugă ceapa albă alături de cea verde, se amestecă cu o lingură de lemn până devine semi-transparentă. Se adaugă pe urmă ardeiul şi mărul cubuleţe şi se amestecă până ceapa devine sticloasă complet. Se adaugă ciupercile şi se amestecă cu legumele bine, după care se adaugă apă cât să le acopere. Între timp, amestecaţi din când în când ca să nu se prindă de oală şi lăsaţi să fiarbă până simţiţi că puteţi străpunge cu furculiţa ciuperca şi se poate muşca fără bătaie de cap. Înainte de a o lua de pe foc se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjelul verde şi usturoiul pisat. Se amestecă, iar dacă vreţi să faceţi compoziţia mai groasă, amestecaţi într-un bol o lingură de făina cu puţin lapte sau apă, după care turnaţi în compoziţie. Aceaşi procedură trebuie urmată şi pentru ceaun! Merge bine în combinaţie cu pilaf de orez sau mămăliguţă. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise