autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)

Autor: Diana Maria (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Maria (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2012

Ingrediente
Ingredientele pe care le voi menţiona mai jos se folosesc pentru prepararea tocăniţei la ceaun, însă pentru cei care n-au norocul să locuiască la casă, cantităţile merg bine şi pentru o oală pe aragaz!, 1 kg de ciuperci (noi am folosit ciuperci proaspăt culese, de pe câmp, dar şi cele din conservă sau albe merg bine), 1 ardei roşu mare, 3 cepe verzi şi una albă (mai mare), 1 măr roşu dulce, sare, piper, pătrunjel verde, 2-3 căţei de usturoi, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie cubuleţe mici ardeiul, ceapa albă şi mărul (curăţat de coajă). Apoi, ceapa verde este tăiată rondele. Pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Dacă ciupercile sunt din conservă (strecurate de apă), nu este necesar să le mai tăiaţi. Dacă sunt albe sau proaspăt culese, trebuie să fie tăiate în felii medii. Într-o cratiţă încăpătoare se încinge puţin uleiul, se adaugă ceapa albă alături de cea verde, se amestecă cu o lingură de lemn până devine semi-transparentă. Se adaugă pe urmă ardeiul şi mărul cubuleţe şi se amestecă până ceapa devine sticloasă complet. Se adaugă ciupercile şi se amestecă cu legumele bine, după care se adaugă apă cât să le acopere. Între timp, amestecaţi din când în când ca să nu se prindă de oală şi lăsaţi să fiarbă până simţiţi că puteţi străpunge cu furculiţa ciuperca şi se poate muşca fără bătaie de cap. Înainte de a o lua de pe foc se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjelul verde şi usturoiul pisat. Se amestecă, iar dacă vreţi să faceţi compoziţia mai groasă, amestecaţi într-un bol o lingură de făina cu puţin lapte sau apă, după care turnaţi în compoziţie. Aceaşi procedură trebuie urmată şi pentru ceaun! Merge bine în combinaţie cu pilaf de orez sau mămăliguţă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Gem de gutui in Multicooker

Gem de gutui in Multicooker

Am folosit gutui cumparate de la tarani din piata si mai mici si mai mari , galbene , bine coapte

6 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete vegetariene
Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece. Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele pe care le voi menţiona mai jos se folosesc pentru prepararea tocăniţei la ceaun
  • însă pentru cei care n-au norocul să locuiască la casă
  • cantităţile merg bine şi pentru o oală pe aragaz!
  • 1 kg de ciuperci (noi am folosit ciuperci proaspăt culese
  • de pe câmp
  • dar şi cele din conservă sau albe merg bine)
  • 1 ardei roşu mare
  • 3 cepe verzi şi una albă (mai mare)
  • 1 măr roşu dulce
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
ALUAT RAPID DE PIZZA