autor:

Strumfa Bucatareste

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de galbiori cu piept de pui

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
Nu am cantitati exacte, se pun dupa bunul plac si apreciere, va ofer cantitati aproximative, - cca 2 cepe mari tocate, - cca 3 ardei grasi tocati, - cca 0,5 kg galbiori prefierti (adica curatati si trecuti, prin apa clocotita cam 10 minute), - 2 bucati de piept de pui, taiati in cubulete, - condimente (sare, piper si eu folosesc un condiment, special pt tocanite, luat din Ungaria), - 4 linguri de samnatana

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

- am calit cca 5 min cepele, am adaugat ardeii grasi, apoi galbiorii, am adaugat putina apa si am lasat la fiert cca 15 minute.

- cand sunt fierte pe jumatate ciupercile, se adauga si canea, se lasa pe foc pana sunt fierte atat ciupercile cat si carnea

- se condimenteaza dupa gust

- la final am adaugat smantana si am lasat sa mai fiarba 5 minute si gata



Se serveste cu mamaliguta.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Si mie imi place tare mult...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicioasa tocanita de galbiori yumi,yumi, tare mult ne place si noua !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Imi place si eu pregatesc dar nu cu galbiori,folosesc ciupercile pe care le gasesc la supermarket ...

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Multumesc si noi tot din padure i-am luat, la tarani sunt destule de scumpe.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Foarte gustoasa reteta ta de astazi. Si eu folosesc galbiori, ii culegem in sezon din padure, dar in general fac omleta. Este extrem de gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Nu am cantitati exacte
  • se pun dupa bunul plac si apreciere
  • va ofer cantitati aproximative
  • - cca 2 cepe mari tocate
  • - cca 3 ardei grasi tocati
  • - cca 0,5 kg galbiori prefierti (adica curatati si trecuti
  • prin apa clocotita cam 10 minute)
  • - 2 bucati de piept de pui
  • taiati in cubulete
  • - condimente (sare
  • piper si eu folosesc un condiment
  • special pt tocanite
  • luat din Ungaria)
  • - 4 linguri de samnatana

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)