autor:

Strumfa Bucatareste

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de galbiori cu piept de pui

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
Nu am cantitati exacte, se pun dupa bunul plac si apreciere, va ofer cantitati aproximative, - cca 2 cepe mari tocate, - cca 3 ardei grasi tocati, - cca 0,5 kg galbiori prefierti (adica curatati si trecuti, prin apa clocotita cam 10 minute), - 2 bucati de piept de pui, taiati in cubulete, - condimente (sare, piper si eu folosesc un condiment, special pt tocanite, luat din Ungaria), - 4 linguri de samnatana

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

- am calit cca 5 min cepele, am adaugat ardeii grasi, apoi galbiorii, am adaugat putina apa si am lasat la fiert cca 15 minute.

- cand sunt fierte pe jumatate ciupercile, se adauga si canea, se lasa pe foc pana sunt fierte atat ciupercile cat si carnea

- se condimenteaza dupa gust

- la final am adaugat smantana si am lasat sa mai fiarba 5 minute si gata



Se serveste cu mamaliguta.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitele crocante

Snitele crocante

Se portioneaza pieptul de pui, se bate carnea, se sareaza si se condimenteaza cu un amestec picant

3 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pui intreg in aluat

Pui intreg in aluat

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent. Pentru aluat,

26 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Si mie imi place tare mult...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicioasa tocanita de galbiori yumi,yumi, tare mult ne place si noua !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Imi place si eu pregatesc dar nu cu galbiori,folosesc ciupercile pe care le gasesc la supermarket ...

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Multumesc si noi tot din padure i-am luat, la tarani sunt destule de scumpe.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Foarte gustoasa reteta ta de astazi. Si eu folosesc galbiori, ii culegem in sezon din padure, dar in general fac omleta. Este extrem de gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Nu am cantitati exacte
  • se pun dupa bunul plac si apreciere
  • va ofer cantitati aproximative
  • - cca 2 cepe mari tocate
  • - cca 3 ardei grasi tocati
  • - cca 0,5 kg galbiori prefierti (adica curatati si trecuti
  • prin apa clocotita cam 10 minute)
  • - 2 bucati de piept de pui
  • taiati in cubulete
  • - condimente (sare
  • piper si eu folosesc un condiment
  • special pt tocanite
  • luat din Ungaria)
  • - 4 linguri de samnatana

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Omizi delicioase

Omizi delicioase

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine

8 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cotlete umplute cu ciuperci