autor:

Mimo

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Tocăniţă de linte

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
- 500 grame linte fiartă, - 1 ceapă, - 2 morcovi, - 1 pătrunjel + frunze, - 1 păstârnac mic, - 2 căţei usturoi, - 2 felii ardei, - 1 lingură sos de roşii, - 2 linguri făină, - 2 linguri ulei de măsline, - 1 linguriţă boia, - apă, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Pregătim ingredientele astfel - morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul se taie rondele, ceapa fideluţă, usturoiul se mărunţeşte, ardeiul se taie cubuleţe. Punem într-o cratiţă uleiul şi călim puţin ceapa. Adăugăm restul legumelor şi le dinstuim puţin (să se înmoaie). Adăugăm lintea fiartă scursă de apă , făina, boiaua, sosul de roşii şi apă. Amestecăm continuu. Când clocoteşte condimentăm şi adăugăm frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita in stil marocan cu linte si cartof dulce - de post la Crock-Pot

Tocanita in stil marocan cu linte si cartof dulce - de post la Crock-Pot

Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam morcovul, il taiem rondele. Curatam cartoful dulce si il

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking
Tocăniţă de legume cu linte

Tocăniţă de legume cu linte

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • meg2010

    meg2010 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Eu gatesc destul de des linte, in zilele de post, pt ca fierbe mult mai usor decat fasolea uscata si (parca) nici nu are efectele adverse ale acesteia ;-) In plus, varianta de linte rosie, este mai estetica din punct de vedere al culorii, dar e si mult mai scumpa, din pacate. Deci e foarte sanatoasa si se face si repede!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte sanatoasa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Nu am mancat niciodata...dar merita incercata. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      ce bunatate de tocanita...merita incercata! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 500 grame linte fiartă
  • - 1 ceapă
  • - 2 morcovi
  • - 1 pătrunjel + frunze
  • - 1 păstârnac mic
  • - 2 căţei usturoi
  • - 2 felii ardei
  • - 1 lingură sos de roşii
  • - 2 linguri făină
  • - 2 linguri ulei de măsline
  • - 1 linguriţă boia
  • - apă
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

meg2010 (Chef de cuisine)

Eu gatesc destul de des linte, in zilele de post, pt ca fierbe mult mai usor decat fasolea uscata si (parca) nici nu are efectele adverse ale acesteia ;-) In plus, varianta de linte rosie, este mai estetica din punct de vedere al culorii, dar e si mult mai scumpa, din pacate. Deci e foarte sanatoasa si se face si repede!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Inghetata vegana