autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de pui cu branza de burduf

Autor: roxana.radu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: roxana.radu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2013

Ingrediente
1 piept de pui, 3 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 3 rosii, 1 conserva cu ciuperci, 4 cartofi, 1 conserva cu porumb dulce, 1 baton branza de burduf, 100 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu putina sare. Dupa 2 minute se adauga pieptul de pui taiat in cubulete. Se lasa sa se prajeasca in timp ce se taie legumele. Eu le-am taiat cu robotul de bucatarie dar, bineinteles, se pot felia cu un cutit (doar ca dureaza mai mult). Dupa cum spuneam, se feliaza cartofii (felii cat mai subtiri), ardeii si rosiile si se adauga peste amestecul de ceapa si pui. Se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, apoi se adauga ciupercile, scurse de zeama, si porumbul. Se condimenteaza dupa gust. Se mai amesteca din cand in cand.
Cand cartofii sunt fierti, se stinge focul si se adauga batonul de branza de burduf si se amesteca cu tocanita.
Se serveste cald.

Ca precizari, in imagini nu am adaugat branza de burduf ci doar niste branza topita. Recomand totusi branza de burduf deoarece este mult mai gustoasa. De asemenea, in imagini, am folosit ghebe si nu ciuperci din conserva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromate

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte,

37 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 rosii
  • 1 conserva cu ciuperci
  • 4 cartofi
  • 1 conserva cu porumb dulce
  • 1 baton branza de burduf
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez cantonez