autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu masline negre

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 octombrie 2012

Ingrediente
ptr 5 persoane, 7-8 pulpe de pui spalate, 2 cepe potrivite, 2-3 ardei rosii si galben, 2-3 catei de usturoi, 1/3 pahar ulei de masline, 1pahar de vin rosu bun, 1/2 pahar de supa sau apa, 1ramura de thimine, 1 cutie de rosioare chery proaspete sau in bulion, putin coriandu, 10-12masline negre calamata, putina faina alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita adanca cu fund greu se incalzeste uleiul de masline-pulpele spalate se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte pe toate partile pana se coloroaza usor.

Ardeii se taie bucati deasemenea ceapa si se pun in cratita indata ce am scos pulpele putin prajite.

Se prajesc ardeii si ceapa si se adauga rosiile, se amesteca bine si se lasa sa se prajeasca putin, se adauga vinul si supa si se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga pulpele si se lasa sa fiarba la foc mic 30-40 de minute,se adauga maslinele se adauga ramura de thime(thimin) si coriandu se pipereaza si se da la gust de sare dar cu atentie ca maslinele sunt sarate.

Daca trebuie se poate adauga o lingurita de zahar in sos sau putin bulion sosul nu trebuie sa fie gros.

Se stinge focul si se lasa 5 minute acoperit dupa care se serveste portii alaturi de o mamaliguta calda sau orez alb.

Este o tocanita foarte gustoasa care se face repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu masline negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Oparim frunzele in apa cu sare, in cazul in care nu sunt deja murate. Condimentam carnea cu sare,

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Escalop de vita cu ciuperci

Escalop de vita cu ciuperci

- tăiem carnea și o batem ca pentru șnițele. Presărăm cimbru și sare peste ea. - tăvălim

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr 5 persoane
  • 7-8 pulpe de pui spalate
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 ardei rosii si galben
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/3 pahar ulei de masline
  • 1pahar de vin rosu bun
  • 1/2 pahar de supa sau apa
  • 1ramura de thimine
  • 1 cutie de rosioare chery proaspete sau in bulion
  • putin coriandu
  • 10-12masline negre calamata
  • putina faina alba

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pulpa imbracata in verdeata la cuptor