autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu masline negre

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 octombrie 2012

Ingrediente
ptr 5 persoane, 7-8 pulpe de pui spalate, 2 cepe potrivite, 2-3 ardei rosii si galben, 2-3 catei de usturoi, 1/3 pahar ulei de masline, 1pahar de vin rosu bun, 1/2 pahar de supa sau apa, 1ramura de thimine, 1 cutie de rosioare chery proaspete sau in bulion, putin coriandu, 10-12masline negre calamata, putina faina alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita adanca cu fund greu se incalzeste uleiul de masline-pulpele spalate se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte pe toate partile pana se coloroaza usor.

Ardeii se taie bucati deasemenea ceapa si se pun in cratita indata ce am scos pulpele putin prajite.

Se prajesc ardeii si ceapa si se adauga rosiile, se amesteca bine si se lasa sa se prajeasca putin, se adauga vinul si supa si se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga pulpele si se lasa sa fiarba la foc mic 30-40 de minute,se adauga maslinele se adauga ramura de thime(thimin) si coriandu se pipereaza si se da la gust de sare dar cu atentie ca maslinele sunt sarate.

Daca trebuie se poate adauga o lingurita de zahar in sos sau putin bulion sosul nu trebuie sa fie gros.

Se stinge focul si se lasa 5 minute acoperit dupa care se serveste portii alaturi de o mamaliguta calda sau orez alb.

Este o tocanita foarte gustoasa care se face repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu masline negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Drob

Drob

Se macina carnea, se amesteca direct cu oua, condimente, siverdeturile tocate marunt.Se intinde prapurul

3 voturi    9 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe cu piersici

Pulpe cu piersici

Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt. Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat

3 voturi    5 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr 5 persoane
  • 7-8 pulpe de pui spalate
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 ardei rosii si galben
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/3 pahar ulei de masline
  • 1pahar de vin rosu bun
  • 1/2 pahar de supa sau apa
  • 1ramura de thimine
  • 1 cutie de rosioare chery proaspete sau in bulion
  • putin coriandu
  • 10-12masline negre calamata
  • putina faina alba

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Vita cu legume