Tocanita de pui cu masline negre

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 5 persoane
  • 7-8 pulpe de pui spalate
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 ardei rosii si galben
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/3 pahar ulei de masline
  • 1pahar de vin rosu bun
  • 1/2 pahar de supa sau apa
  • 1ramura de thimine
  • 1 cutie de rosioare chery proaspete sau in bulion
  • putin coriandu
  • 10-12masline negre calamata
  • putina faina alba

Mod de preparare

Intr-o cratita adanca cu fund greu se incalzeste uleiul de masline-pulpele spalate se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte pe toate partile pana se coloroaza usor.

Ardeii se taie bucati deasemenea ceapa si se pun in cratita indata ce am scos pulpele putin prajite.

Se prajesc ardeii si ceapa si se adauga rosiile, se amesteca bine si se lasa sa se prajeasca putin, se adauga vinul si supa si se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga pulpele si se lasa sa fiarba la foc mic 30-40 de minute,se adauga maslinele se adauga ramura de thime(thimin) si coriandu se pipereaza si se da la gust de sare dar cu atentie ca maslinele sunt sarate.

Daca trebuie se poate adauga o lingurita de zahar in sos sau putin bulion sosul nu trebuie sa fie gros.

Se stinge focul si se lasa 5 minute acoperit dupa care se serveste portii alaturi de o mamaliguta calda sau orez alb.

Este o tocanita foarte gustoasa care se face repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise