Intr-o cratita adanca cu fund greu se incalzeste uleiul de masline-pulpele spalate se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte pe toate partile pana se coloroaza usor.
Ardeii se taie bucati deasemenea ceapa si se pun in cratita indata ce am scos pulpele putin prajite.
Se prajesc ardeii si ceapa si se adauga rosiile, se amesteca bine si se lasa sa se prajeasca putin, se adauga vinul si supa si se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga pulpele si se lasa sa fiarba la foc mic 30-40 de minute,se adauga maslinele se adauga ramura de thime(thimin) si coriandu se pipereaza si se da la gust de sare dar cu atentie ca maslinele sunt sarate.
Daca trebuie se poate adauga o lingurita de zahar in sos sau putin bulion sosul nu trebuie sa fie gros.
Se stinge focul si se lasa 5 minute acoperit dupa care se serveste portii alaturi de o mamaliguta calda sau orez alb.
Este o tocanita foarte gustoasa care se face repede.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii