autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PUI

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
900 g pui, 100 ml ulei, 500 g ceapă, 30g bulion, 100 ml vin, boia de ardei, cimbru, dafin, usturoi, piper, sare, frunze patrunjel., 200 grame faina malai

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se pune la prăjit în uleiul încins, după care se scoate în alt vas. În uleiul rămas se pune la prăjit ceapa tăiată felii subţiri, se adaugă boia de ardei şi bulionul, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste carne. Se mai adaugă usturoiul tăiat mărunt, boabele de piper, o foaie de dafin, un fir de cimbru şi vinul. Se potriveşte de sare şi se fierbe până e gata carnea. La nevoie se mai adaugă apă. Se serveşte cu mămăliguţă caldă si decor de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu caise

Tocanita de pui cu caise

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc copanele de pui 5-10 minute, pana cand s-au

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de pui cu kapia

Tocanita de pui cu kapia

Pulpele de pui se spala si se taie in doua. Se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. Presaram

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    cosmin (Bucatar sef):

    Am mai adaugat doar un morcov dat pe razatoare, reteta nu este greu de realizat iar inspre final ... un miros ce-ti umple casa... sigur esti satisfacut de rezultat.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cind se caleste ceapa , putem adauga putin ardei gras si o rosie taiate cubulete si se calesc impreuna. Nu pun foaie de dafin.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 900 g pui
  • 100 ml ulei
  • 500 g ceapă
  • 30g bulion
  • 100 ml vin
  • boia de ardei
  • cimbru
  • dafin
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • frunze patrunjel.
  • 200 grame faina malai

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cind se caleste ceapa , putem adauga putin ardei gras si o rosie taiate cubulete si se calesc impreuna. Nu pun foaie de dafin.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu lamaie la tigaie