autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

TOCANITA DE PUI

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
900 g pui, 100 ml ulei, 500 g ceapă, 30g bulion, 100 ml vin, boia de ardei, cimbru, dafin, usturoi, piper, sare, frunze patrunjel., 200 grame faina malai

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se pune la prăjit în uleiul încins, după care se scoate în alt vas. În uleiul rămas se pune la prăjit ceapa tăiată felii subţiri, se adaugă boia de ardei şi bulionul, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste carne. Se mai adaugă usturoiul tăiat mărunt, boabele de piper, o foaie de dafin, un fir de cimbru şi vinul. Se potriveşte de sare şi se fierbe până e gata carnea. La nevoie se mai adaugă apă. Se serveşte cu mămăliguţă caldă si decor de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita cu pui

Tocanita cu pui

Se spala bine puiul,se condimenteaza dupa gust,cartofii se curata,se taie pe lung.Toate ingredientele

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ficatei de pui

Tocanita de ficatei de pui

Se curata si se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile. Se pun in putin ulei la calit pina devin sticloase. Se

66 voturi    15 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    cosmin (Bucatar sef):

    Am mai adaugat doar un morcov dat pe razatoare, reteta nu este greu de realizat iar inspre final ... un miros ce-ti umple casa... sigur esti satisfacut de rezultat.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cind se caleste ceapa , putem adauga putin ardei gras si o rosie taiate cubulete si se calesc impreuna. Nu pun foaie de dafin.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 900 g pui
  • 100 ml ulei
  • 500 g ceapă
  • 30g bulion
  • 100 ml vin
  • boia de ardei
  • cimbru
  • dafin
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • frunze patrunjel.
  • 200 grame faina malai

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

7 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cind se caleste ceapa , putem adauga putin ardei gras si o rosie taiate cubulete si se calesc impreuna. Nu pun foaie de dafin.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Sferturi de pui umplute