autor:

Melian

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de vita / Stoofvlees

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1 kg muschi de vita taiata in bucati de aproximativ 3 cm, , 4 linguri de unt pt prajit, , 3 cepe medii, , 1 cub de vita, , 1 bere neagra 330 sau 500 ml, , (se poate inlocui cu bere blonda dar nu foarte amara, sau nu puneti deloc), , 1 lingurita mustar de Dijon (sau normal), , 1 lingurita zahar brun, , cimbru, , 2 frunze de dafin, , sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi.

Intr-o tigaie separat caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta.

Separat, intr-o oala cu fundul gros puneti untul si cand s-a incins adaugati carnea si o lasati pana cand se evapora apa si se prajeste putin. (cca 2 minute amestecand aproape continuu sa nu se lipeasca).

Cand carnea s-a prajit putin adaugati berea, lasati sa fiarba pana aproape s-a evaporat, adaugati ceapa din tigaie, 1 cana de apa si aduceti la fierbere. Adaugati cubul de vita.

Ungeti o felie de paine cu mustar si o puneti cu mustarul in jos in oala cu carne amestecand ca felia sa se descompuna.

Adaugati zaharul, cimbrul, dafinul, apa cat sa acopere totul si acoperiti cu un capac.

Lasati la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate. Amestecati din cand in cand. Daca este nevoie mai adaugati putina apa.

Potriviti de sare si piper si verificati daca bucatile de carne sunt fierte destul (daca apasati cu o furculita ar trebui sa se rupa foarte usor) mai lasati 5 minute fara capac, mariti focul in cazul in care sosul este prea lichid si amestecati timp de cateva minute pana cand s-a ingrosat indeajuns.

Se serveste de obicei cu cartofi prajiti si maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita / Stoofvlees" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PAPARADA CU CARNAT DE PUI

PAPARADA CU CARNAT DE PUI

Am calit un pic carnatul, ceapa, ardeiul, am adaugat ouale batute si branza la urma. Se serveste

3 voturi    4 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne
Tortillas umplute cu piept de pui picant

Tortillas umplute cu piept de pui picant

Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita taiata in bucati de aproximativ 3 cm
  • 4 linguri de unt pt prajit
  • 3 cepe medii
  • 1 cub de vita
  • 1 bere neagra 330 sau 500 ml
  • (se poate inlocui cu bere blonda dar nu foarte amara
  • sau nu puneti deloc)
  • 1 lingurita mustar de Dijon (sau normal)
  • 1 lingurita zahar brun
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

1 vot    0 comentarii
1h
Sosuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Linte