autor:

Melian

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de vita / Stoofvlees

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1 kg muschi de vita taiata in bucati de aproximativ 3 cm, , 4 linguri de unt pt prajit, , 3 cepe medii, , 1 cub de vita, , 1 bere neagra 330 sau 500 ml, , (se poate inlocui cu bere blonda dar nu foarte amara, sau nu puneti deloc), , 1 lingurita mustar de Dijon (sau normal), , 1 lingurita zahar brun, , cimbru, , 2 frunze de dafin, , sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi.

Intr-o tigaie separat caliti ceapa pana se inmoaie si devine transparenta.

Separat, intr-o oala cu fundul gros puneti untul si cand s-a incins adaugati carnea si o lasati pana cand se evapora apa si se prajeste putin. (cca 2 minute amestecand aproape continuu sa nu se lipeasca).

Cand carnea s-a prajit putin adaugati berea, lasati sa fiarba pana aproape s-a evaporat, adaugati ceapa din tigaie, 1 cana de apa si aduceti la fierbere. Adaugati cubul de vita.

Ungeti o felie de paine cu mustar si o puneti cu mustarul in jos in oala cu carne amestecand ca felia sa se descompuna.

Adaugati zaharul, cimbrul, dafinul, apa cat sa acopere totul si acoperiti cu un capac.

Lasati la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate. Amestecati din cand in cand. Daca este nevoie mai adaugati putina apa.

Potriviti de sare si piper si verificati daca bucatile de carne sunt fierte destul (daca apasati cu o furculita ar trebui sa se rupa foarte usor) mai lasati 5 minute fara capac, mariti focul in cazul in care sosul este prea lichid si amestecati timp de cateva minute pana cand s-a ingrosat indeajuns.

Se serveste de obicei cu cartofi prajiti si maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita / Stoofvlees" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui la cuptor

Snitel din piept de pui la cuptor

Feliile de pui se bat cu ciocanul de carne , se condimenteaza apoi se ung cu ulei . Se lasa 10 minute

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Degetele de pui

Degetele de pui

Am taiat puiul fasiute si l-am "marinat" in niste condimente si delikat.Intr-un castron am batut

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita taiata in bucati de aproximativ 3 cm
  • 4 linguri de unt pt prajit
  • 3 cepe medii
  • 1 cub de vita
  • 1 bere neagra 330 sau 500 ml
  • (se poate inlocui cu bere blonda dar nu foarte amara
  • sau nu puneti deloc)
  • 1 lingurita mustar de Dijon (sau normal)
  • 1 lingurita zahar brun
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

1 vot    0 comentarii
1h
Sosuri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca simpla