autor:

Adriana K.D.

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
Pt tocanita trebuie:, 800-1000 g carne de vitel, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardel, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, boia dulce, un cub de vita de la Knorr, patrunjel, 2 linguri de faina, apa, Pt piure trebuie:, 1000 g cartofi, sare, ulei, lapte, 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Tocanita se face astfel:
-se curata legumele,se spala,apoi se pune intr-o cratita putin ulei se adauga ceapa taiata marunt,morcovul dat prin razatoarea cea mica,ardelul taiat in cuburi mici, se maesteca toate cu putina boia si se incalzeste putin in ulei apoi se dauga o cana de apa,intre timp se taie carnea in cuburi apoi se adauga peste legume, se adauga apa cat sa treaca peste carne,se pune piper,sare si cubul de vita.Se lasa sa fiarba pana e facuta carnea,spre sfarsit se adauga usturoiul si din cele 2 linguri de faina se face o ingroseala cu putina apa.Apoi se mai lasa sa clocoteasca inca putin apoi se pune patrunjelul verde sau uscat.
Piureul se face astfel:
-se curata cartofi, se spala, se tau si se pun intr-o oala si se dau la fiert se adauga si usturoiul.
-cand sunt fierti cartofi, se sfarama ,se adauga ulei,sare si lapte se amesteca bine pana devine o compozitie cremoasa.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se curăță, se spală legumele. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 11 iunie 2012

    Super buuuun!!! Sigur va fi in meniul meu cat de curand!!

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    arata foarte bine

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Foarte fina!***** Preferata mea....

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Ce bine arata ,mi-ai facut o pofta ........yummi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Pt tocanita trebuie:
  • 800-1000 g carne de vitel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • un cub de vita de la Knorr
  • patrunjel
  • 2 linguri de faina
  • apa
  • Pt piure trebuie:
  • 1000 g cartofi
  • sare
  • ulei
  • lapte
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

mimi (Chef de cuisine)

Super buuuun!!! Sigur va fi in meniul meu cat de curand!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor