autor:

Adriana K.D.

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
Pt tocanita trebuie:, 800-1000 g carne de vitel, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardel, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper, boia dulce, un cub de vita de la Knorr, patrunjel, 2 linguri de faina, apa, Pt piure trebuie:, 1000 g cartofi, sare, ulei, lapte, 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Tocanita se face astfel:
-se curata legumele,se spala,apoi se pune intr-o cratita putin ulei se adauga ceapa taiata marunt,morcovul dat prin razatoarea cea mica,ardelul taiat in cuburi mici, se maesteca toate cu putina boia si se incalzeste putin in ulei apoi se dauga o cana de apa,intre timp se taie carnea in cuburi apoi se adauga peste legume, se adauga apa cat sa treaca peste carne,se pune piper,sare si cubul de vita.Se lasa sa fiarba pana e facuta carnea,spre sfarsit se adauga usturoiul si din cele 2 linguri de faina se face o ingroseala cu putina apa.Apoi se mai lasa sa clocoteasca inca putin apoi se pune patrunjelul verde sau uscat.
Piureul se face astfel:
-se curata cartofi, se spala, se tau si se pun intr-o oala si se dau la fiert se adauga si usturoiul.
-cand sunt fierti cartofi, se sfarama ,se adauga ulei,sare si lapte se amesteca bine pana devine o compozitie cremoasa.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez prajit cu omleta si legume

Orez prajit cu omleta si legume

Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. Eu l-am fiert aseara, astfel : l-am

13 voturi    11 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Se curata cartofii de coaja. Se taie cuburi de marime medie si se pun la fiert intr-o oala cu 2 lingurte

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 11 iunie 2012

    Super buuuun!!! Sigur va fi in meniul meu cat de curand!!

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    arata foarte bine

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Foarte fina!***** Preferata mea....

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Ce bine arata ,mi-ai facut o pofta ........yummi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Pt tocanita trebuie:
  • 800-1000 g carne de vitel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • un cub de vita de la Knorr
  • patrunjel
  • 2 linguri de faina
  • apa
  • Pt piure trebuie:
  • 1000 g cartofi
  • sare
  • ulei
  • lapte
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

mimi (Chef de cuisine)

Super buuuun!!! Sigur va fi in meniul meu cat de curand!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Bostanei (dovlecei) gratinati