autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Tocanita ungureasca

   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. carnita de purcel, 150 ml. ulei, 2 cepe mari sau 3 mai mici, 10 rosii mijlocii si bine coapte, 300 gr. masline, o lamaie mare taiata in patru, 2 linguri boia dulce de ardei, o lingurita boia iute de ardei-, o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust), 2 linguri de bulion, o legatura patrunjel verde proaspat, o foaie de dafin, 20 boabe piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

83 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pina se inmoaie si capata o culoare galbuie. Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul,vegeta (sau sare-nu prea multa, daca maslinele sint prea sarate), piperul si daca este nevoie putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala (de preferat este oala de fonta) in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min. Fara capac.
Se serveste cel mai bine cu mamaliguta, putin mujdei de usturoi si patrunjel proaspat verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui impanat

Piept de pui impanat

Se taie in fisii pieptul de pui,se unge cu mustar cu o pensula,se trece prin porumbul macinat sau

4 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de lamaie

Chiftelute in sos de lamaie

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit tocanita ungureasca si mi-a iesit de-o bunatate rara! Cand ceapa este calita, se ia de pe foc si apoi se adauga boiaua (daca este pe foc, boiaua se arde f. repede si este amara) apoi se mai pune putin pe foc.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Este de-o bunatate rara!

  • Chava

    Chava (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Delicioasa dar nu tocanita ungureasca....de unde ai invatat asa ceva????Mai degraba seamana cu cea greceasca adica ciprioata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

83 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. carnita de purcel
  • 150 ml. ulei
  • 2 cepe mari sau 3 mai mici
  • 10 rosii mijlocii si bine coapte
  • 300 gr. masline
  • o lamaie mare taiata in patru
  • 2 linguri boia dulce de ardei
  • o lingurita boia iute de ardei-
  • o lingurita piper
  • vegeta sau sare (dupa gust)
  • 2 linguri de bulion
  • o legatura patrunjel verde proaspat
  • o foaie de dafin
  • 20 boabe piper

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Lucia (Chef de cuisine)

Este de-o bunatate rara!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci