autor:

Marian Porceanu si Gica

» » Mancaruri cu carne

Tochitura

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
800 g pulpa de porc, 300 g carnati afumati de casa, 300 g carne afumata, 2 cepe, 50-75 ml ulei, 1 frunza de dafin, sare si piper, 250 ml. vin alb, 2 linguri bulion, 3 catei de usturoi, telemea pentru ras deasupra (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare

Pulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem rondele de 2 centimetri. In uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie putin, punem pulpa de porc, amestecam bine si lasam sa se inabuse. Dupa ce s-a inabusit, adaugam carnea afumata si carnatii, mai lasam 5 minute si punem vinul ,100 ml apa si frunza de dafin, acoperim cu un capac si lasam la fiert in jur de 50 minute.Amestecam din cand in cand, iar daca este nevoie mai adaugam apa sau vin. Dupa ce au trecut cele 50 min., condimentam cu sare si piper,adaugam bulionul desfacut in apa, punem si usturoiul pisat si mai lasam inca 15 minute la fiert. Se serveste alaturi de o mamaliguta moale si oua ochiuri. Deasupra radem telemea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura Moldoveneasca...

Tochitura Moldoveneasca...

Se pune untura in ceaun pentru topire (sau uleiul se incinge), se adauga slanina si pulpa de porc

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura a la Trusii

Tochitura a la Trusii

Se pune ulei intr-o cratita potrivita. Se pune la incins, dupa care se pune carnea de porc, carnea

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 800 g pulpa de porc
  • 300 g carnati afumati de casa
  • 300 g carne afumata
  • 2 cepe
  • 50-75 ml ulei
  • 1 frunza de dafin
  • sare si piper
  • 250 ml. vin alb
  • 2 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • telemea pentru ras deasupra (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sote de ghebe