autor:

ardelean ioan

» » Mancaruri cu carne

Tochitura cu mamaliguta

Autor: ardelean ioan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ardelean ioan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
un rinichi de porc, jumatate kg ficat pui, inima de porc, 250 carne porc, 1 borcan ciuperci, slanina, o ceapa, cimbru, boia iute, o lingurita boia dulce, o lingurita piper negru, o lingurita sare, vegeta, patrunjel verde, ardei iute rosu, usturoi, 4 catei, un pachetel de cascaval feliat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea si maruntaiele in apa cu sare si 2-3 frunze de dafin si ceva boabe de piper, se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cubulete ceapa taiata marunt se caleste cu cubulete de slanina afumata. Cand ceapa devine translucida, se adauga usturoiul, dar cu grija, sa nu se arda, da un gust amar.



Cand a ajuns si usturoiul la pragul de calire se adauga carnea si maruntaiele, ciupercile din borcan, se amesteca usor. Peste adaugam o supa facuta din lingura de vegeta pina se acopera cu totul. Adaugam patrunjelul maruntit, lingurita de boia iute, dulce, piperul, ardeiul iute, cimbrul, 2 frunze de dafin si se amesteca, lasindu-se dupa la foc mic pina se ingroasa.



Se toarna mamaliguta in farfurie, se lasa putin sa se raceasca, se toarna deasupra din tochitura de mai sus, se intinde pe toata suprafata, peste care asezam feliutele de cascaval. Se poate orna cu putin ketchup iute.



Pofta mare! Langa se poate aseza o sticla de vin rosu, virtos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripi de Curcan la Cuptor

Aripi de Curcan la Cuptor

Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile... Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
OSTROPEL DE PUI

OSTROPEL DE PUI

Carnea de pui taiata bucati, se prajeste timp de 15 minute in ulei incins la foc mic,dupa care se

2 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • simona stana

    simona stana (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Bravo!Cred ca ar merge si cateva lingurite de smantana.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • un rinichi de porc
  • jumatate kg ficat pui
  • inima de porc
  • 250 carne porc
  • 1 borcan ciuperci
  • slanina
  • o ceapa
  • cimbru
  • boia iute
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita piper negru
  • o lingurita sare
  • vegeta
  • patrunjel verde
  • ardei iute rosu
  • usturoi
  • 4 catei
  • un pachetel de cascaval feliat

Raporteaza reteta

Retete
de ardelean ioan
rosii umplute cu vinete

rosii umplute cu vinete

Umplutura: se curata ceapa si se taie marunt,se caleste in ulei pina incepe sa luceasca,peste care

19 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Se caleste ceapa, telina si morcovii pina incep sa se imoaie, se toarna apa incalzita in prealabil, se

74 voturi    11 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pui umplut cu orez

Pui umplut cu orez

Puiul se condimenteaza inauntru si sub piele cu sare, piper, boia, rozmarin. Orezul impreuna cu morcovul

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
simona stana

simona stana (Chef de cuisine)

Bravo!Cred ca ar merge si cateva lingurite de smantana.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
SNITELE UMPLUTE