Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.
Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.
Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.
Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.
Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.
Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii