autor:

Ioana

» » Fripturi

Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
1,2 kilogram carne de porc fără os (sau combinată cu carne de pui), 300 grame cârnaţi afumaţi, 6 căţei de usturoi, 2 căni de vin alb sec, 4 linguri de untură de porc, 2 linguri rase boia de ardei dulce, 3 foi de dafin, 1 lingură cimbru, sare, piper negru măcinat.pentru servire, , 2 căni de mălai, 4 ouă, 4 linguri telemea de oaie sau brânză de burduf.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.
Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.
Adăugaţi şi rumeniţi carnea.
După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.
Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.
Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.
Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.
Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kilogram carne de porc fără os (sau combinată cu carne de pui)
  • 300 grame cârnaţi afumaţi
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 căni de vin alb sec
  • 4 linguri de untură de porc
  • 2 linguri rase boia de ardei dulce
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingură cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat.pentru servire
  • 2 căni de mălai
  • 4 ouă
  • 4 linguri telemea de oaie sau brânză de burduf.

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

13 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor