autor:

Alice85

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Tocino de cielo

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 03 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 03 mai 2009

Ingrediente
500 grame zahar, 250 ml apa, 12 galbenusuri, 2 oua intregi, coaja de 1 lamiie, un praf de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

120 voturi

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min) si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Intre timp punem cuptorul la 180 de grade sus si jos, dupa care galbenusurile si cu ouale intregi se bat bine cu robotul sau cu ce avem la indemina, se adauga zeama de zahar putin cite putin si avem grija sa nu se formeze multa spuma pe deasupra.

Se face caramelul cu 100 g de zahar si citeva picaturi de zeama de lamiie , pt a-l pune dedesuptul tavei (daca nu va iese puteti pune cel din comert ), ungeti tava cu caramelul sau cu zaharul ars si se pune compozitia in tava. Se baga la cuptor pe bainmarie, care consiste o alta tava cu apa in care se pune cea cu compozitia 1 ora. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocino de cielo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga

4 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Spume si creme dulci
Crema caramel

Crema caramel

Se amesteca ouale cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul

14 voturi    8 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Ionescu_Mariana

    Ionescu_Mariana (Chef de cuisine) , 14 iulie 2015

    si de ce ar fi mai buna decat crema de zahar?eu nu inteleg,nu vad numic exstraordinar aici

  • Fara foto

    Mariana Baltatu , 10 august 2014

    voi incerca!

  • Fara foto

    Maria Briahna , 13 decembrie 2013

    multe calorii

    • Fara foto

      Adriana Lungu , 13 decembrie 2013

      prea multe oua si zahar

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 13 octombrie 2013

      buna

    • Fara foto

      Podaru Alina , 13 octombrie 2013

      yummmmiiii

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      da, pofta buna !

    • Fara foto

      DORdeCASA (Bucatar) , 23 aprilie 2011

      se numeste TOCINILLO DEL CIELO, nu TOCINO in spaniola " LL" se citeste " i ".

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Foarte buna.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Sigur este mai buna decat crema de zahar ars, dar are si foarte multe galbenusuri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      O reteta super !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Sidy , nu merge pentru ca atunci nu vom putea face,siropul :)(daca vrei sa incerci ,poti incerca dar nu cred ca va iesi ).Reteta originala este asa ,cu apa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Cred ca iese tare buna ! Oare daca inlocuim apa cu lapte ? Cred ca e mai gustoasa, nu ?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      ;)

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Super!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      foarte interesanta reteta.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Mersi fetelor!!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Un deliciu aceasta reteta!Felicitari!

    • Fara foto

      roxi (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      este delicioasa reteta

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Pare interesant!Voi incerca!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Da lumi e ca un fel de crema de zahar ars.............dar mult mai buna .

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Nu-mi dau seama cum e ! E un fel de crema de zahar ars?

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      imi place

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Tare aspectoasa, si delicioasa desigur.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Merita preparata in casa....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      mersi din suflet fetelor

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      este foarte buna reteta in special cui ai place dulcele,si usoara de facut ,merita incercata

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      O reteta foarte tentanta,merita testata.Aveti votul meu felicitari.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      e super buna,dar din pacate eu o cumpar!acum ca am reteta pot sa o fac in casa.MULTUMIM!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      TENTANT

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Suna interesant si trebuie sa fie foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

120 voturi

Ingrediente

  • 500 grame zahar
  • 250 ml apa
  • 12 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • coaja de 1 lamiie
  • un praf de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Salata de vinete

Salata de vinete

Se pun vinetele la cuptorul incins la 210 grade sus si jos cca 30 de minute . Dupa care se scot

17 voturi    9 comentarii
35 min
Salate reci

Ionescu_Mariana (Chef de cuisine)

si de ce ar fi mai buna decat crema de zahar?eu nu inteleg,nu vad numic exstraordinar aici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Clatite cu Nutella