Ton Tataki cu piure de broccoli

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ton Tataki cu piure de broccoli

Ingrediente

  • 200 g ton rosu shasimi
  • 10 g cuisoare
  • 10 g piper negru
  • 50 ml ulei de masline Arpis
  • Sare – dupa gust
  • Pentru piure:
  • 60 g cartofi
  • 120 g broccoli
  • 20 g unt
  • 20 ml lapte
  • Sare – dupa gust
  • Piper – dupa gust

Mod de preparare

Preparare ton tataki :

Cuisoarele si piperul se piseaza. Tonul se trece prin amestecul de condimente si se pune la sotat pe toate partile, pana capata o crusta aramie, intr-o tigaie cu ulei Arpis incins. La sfarsit tonul se taie in 6 – 7 felii egale.

Preparare piure broccoli: Cartofii si brocoli se fierb separat. Dupa fierbere se lasa la scurs si se amesteca cu mixerul, impreuna cu untul si laptele, pana cand se obtine o pasta omogena.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor