Tort "1 Martie"

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort "1 Martie"

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • 400 ml frisca
  • Decor:
  • 1 kg zahar pudra din comert
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura miere sau energizant
  • 10 gr gelatina hidratata in 2-3 linguri apa

Mod de preparare

Blat:

Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si mai mixam 1-2 min. Incorporam faina cu praful de copt amestecand usor. Am copt blatul intr-o forma rotunda de 28 cm. Cand este copt se scoate din forma si se lasa sa se racesca.Apoi l-am taiat pe doua locuri si am obtinut trei foi de blat.

Crema:

Fructele se fierb cateva min cu zaharul si apoi se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza si se topeste iar apoi se aduga in fructe. Frisca batuta se amesteca cu fructele. Se imparte crema in doua parti egale si se umple tortul.

Decor:

Gelatina hidratata se topeste, se adauga mierea, margarina si zaharul pudra si se amesteca. Pasta obtinuta trebuie sa fie elastica si usor de modelat, ca o plastilina. Se intinde apoi intre doua folii alimentare, se da la o parte folia de deasupra si cu ajutorul foliei o punem peste tortul care a fost acoperit cu un strat subtire de gem de caise sau alt gem fin, fara fructe, pentru ca pasta de zahar sa se lipeasca de blat. Dupa ce am lipit pasta frumos peste tot, decupam plusul. Pentru decor de acesta data am desenat cateva narcise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise