Tort "1 Martie"

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort "1 Martie"

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • 400 ml frisca
  • Decor:
  • 1 kg zahar pudra din comert
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura miere sau energizant
  • 10 gr gelatina hidratata in 2-3 linguri apa

Mod de preparare

Blat:

Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si mai mixam 1-2 min. Incorporam faina cu praful de copt amestecand usor. Am copt blatul intr-o forma rotunda de 28 cm. Cand este copt se scoate din forma si se lasa sa se racesca.Apoi l-am taiat pe doua locuri si am obtinut trei foi de blat.

Crema:

Fructele se fierb cateva min cu zaharul si apoi se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza si se topeste iar apoi se aduga in fructe. Frisca batuta se amesteca cu fructele. Se imparte crema in doua parti egale si se umple tortul.

Decor:

Gelatina hidratata se topeste, se adauga mierea, margarina si zaharul pudra si se amesteca. Pasta obtinuta trebuie sa fie elastica si usor de modelat, ca o plastilina. Se intinde apoi intre doua folii alimentare, se da la o parte folia de deasupra si cu ajutorul foliei o punem peste tortul care a fost acoperit cu un strat subtire de gem de caise sau alt gem fin, fara fructe, pentru ca pasta de zahar sa se lipeasca de blat. Dupa ce am lipit pasta frumos peste tot, decupam plusul. Pentru decor de acesta data am desenat cateva narcise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise