autor:

Adela Zilahi

» » Torturi

Tort Amandina

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2012

Ingrediente
6 oua, 150 gr zahar, 6 linguri apa, 30 ml ulei, 2 linguri cacao, 6 linguri faina, , Crema:, 2 oua, 200 gr zahar, 200 gr unt, 3 linguri cacao, 1 fiola esenta de rom, , Sirop:, 200 ml apa, 100 gr zahar, 2 plicuri cappuccino, esenta de rom, cacao pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mixam foarte bine. Apoi adaugam cacao si incorpoam pe rand faina. Compozitia obtinuta, l-am turnat intr-o forma rotunda cu diametrul 30, tapetata cu hartie de copt, si am copt in cuptorul incalzit 30- 40 min, pana ce trece testul scobitorii.
Pana ce se raceste blatul, ne ocupam de crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao, eu fiindca nu am avut rabdare am adaugat untul si am batutu bine, pana ce s-a topit, apoi am luat deoparte.
Blatul racit l-am taiat in doua l-am asezat ii forma si l-am insiropat cu sirop de cappuccino, obtinut prin, fierberea apei cu zaharul, am adaugat cappuccino si esenta de rom si am lasat la racit.
Am turnat o treime din crema, am nivelat si am asezat al doilea blat insiropat, apoi am turnat restul de crema si am dat la rece pana a doua zi.

A doua zi se pudreaza cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Amandina

Tort Amandina

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat,

56 voturi    12 comentarii
3h
Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri apa
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Crema:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • esenta de rom
  • cacao pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Kiev