autor:

carmen

» » Torturi

Tort Amandina

Autor: carmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 200gr zahar, 30ml apa, 30 ml ulei, 20 gr cacao, 8 linguri cu faina, praf de copt, , Crema :, 3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 1 pachet margarina, 3 linguri cacao, , , Sirop:, 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri capucino ciocolata, , Glazura :, cani de zahar pudra, 3 si 1/2 lingurite de cacao, 40 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 3h

14 voturi

Mod de preparare

Blatul :
Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul.
Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .

Siropul:
Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit

Crema : Margarina partial topita , seamesteca pana se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.

Glazura :
5-6 linguri de apain care se dizolva 2 liungurite cafea ness
Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort „amandină”

Tort „amandină”

Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la

14 voturi    4 comentarii
5h
Torturi
Tort Amandina

Tort Amandina

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina , 26 iulie 2016

    Am facut blatul se umflase frumos dar pana la coacere parca s-a tras oare de ce?

  • Fara foto

    Florentina Banu , 18 ianuarie 2014

    arata delicios

  • Fara foto

    Violeta Vio , 30 decembrie 2013

    arata delicios

    • Fara foto

      Iulya Teodorescu , 30 decembrie 2013

      arata delicios

    • Fara foto

      Violeta Vio , 30 decembrie 2013

      adevarat nu ati specificat cate cani de zahar la glazura

    • Fara foto

      Corny Cornelia , 07 octombrie 2013

      mmmm ,ce bine arata

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Wow ce bine mai arata!

    • Fara foto

      Iulia Balota , 11 septembrie 2013

      este excelent :D

    • Ana_Maria

      Ana_Maria (Maestru bucatar) , 31 august 2013

      la cate retete delicioase sunt aici cred ca ma mut in bucatarie de tot

    • Fara foto

      Tunde Beyxer , 20 august 2013

      La glazura nu specificati cate cani de zahar?

    • Fara foto

      Aurora Schiopu , 18 august 2013

      buunn

    • O romanca din diaspora,gateste

      O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2013

      Buna ziua la glazura cate cani de zahar ca nu asti scris ati scris doar cani de zahar?Si pachetul de unt cat trebuie sa aiba?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 30ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino ciocolata
  • Glazura :
  • cani de zahar pudra
  • 3 si 1/2 lingurite de cacao
  • 40 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de carmen
Muffins cu cacao si gem

Muffins cu cacao si gem

Se amesteca intr-un vas ingredientele solide(faina,zaharul,cacaoa, sarea) si in alt vas cele lichide

2 voturi    6 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Se sfarama biscuitii , untul se topeste si se amesteca cu biscuitii pana capata consistenta unui

0 voturi    1 comentariu
45h
Torturi
Pancakes cu ciocolata

Pancakes cu ciocolata

Cele 2 oua se amesteca cu laptele, se adauga faina pana compozitia se ingroasa, apoi se adauga praful

0 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Alina

Am facut blatul se umflase frumos dar pana la coacere parca s-a tras oare de ce?

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Torta simfonica