autor:

carmen

» » Torturi

Tort Amandina

Autor: carmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 200gr zahar, 30ml apa, 30 ml ulei, 20 gr cacao, 8 linguri cu faina, praf de copt, , Crema :, 3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 1 pachet margarina, 3 linguri cacao, , , Sirop:, 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri capucino ciocolata, , Glazura :, cani de zahar pudra, 3 si 1/2 lingurite de cacao, 40 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 3h

14 voturi

Mod de preparare

Blatul :
Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.
Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul.
Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .

Siropul:
Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit

Crema : Margarina partial topita , seamesteca pana se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.

Glazura :
5-6 linguri de apain care se dizolva 2 liungurite cafea ness
Se pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort „amandină”

Tort „amandină”

Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la

14 voturi    4 comentarii
5h
Torturi
Tort Amandina

Tort Amandina

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina , 26 iulie 2016

    Am facut blatul se umflase frumos dar pana la coacere parca s-a tras oare de ce?

  • Fara foto

    Florentina Banu , 18 ianuarie 2014

    arata delicios

  • Fara foto

    Violeta Vio , 30 decembrie 2013

    arata delicios

    • Fara foto

      Iulya Teodorescu , 30 decembrie 2013

      arata delicios

    • Fara foto

      Violeta Vio , 30 decembrie 2013

      adevarat nu ati specificat cate cani de zahar la glazura

    • Fara foto

      Corny Cornelia , 07 octombrie 2013

      mmmm ,ce bine arata

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Wow ce bine mai arata!

    • Fara foto

      Iulia Balota , 11 septembrie 2013

      este excelent :D

    • Ana_Maria

      Ana_Maria (Maestru bucatar) , 31 august 2013

      la cate retete delicioase sunt aici cred ca ma mut in bucatarie de tot

    • Fara foto

      Tunde Beyxer , 20 august 2013

      La glazura nu specificati cate cani de zahar?

    • Fara foto

      Aurora Schiopu , 18 august 2013

      buunn

    • O romanca din diaspora,gateste

      O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2013

      Buna ziua la glazura cate cani de zahar ca nu asti scris ati scris doar cani de zahar?Si pachetul de unt cat trebuie sa aiba?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 30ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino ciocolata
  • Glazura :
  • cani de zahar pudra
  • 3 si 1/2 lingurite de cacao
  • 40 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de carmen
Muffins cu cacao si gem

Muffins cu cacao si gem

Se amesteca intr-un vas ingredientele solide(faina,zaharul,cacaoa, sarea) si in alt vas cele lichide

2 voturi    6 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Se sfarama biscuitii , untul se topeste si se amesteca cu biscuitii pana capata consistenta unui

0 voturi    1 comentariu
45h
Torturi
Pancakes cu ciocolata

Pancakes cu ciocolata

Cele 2 oua se amesteca cu laptele, se adauga faina pana compozitia se ingroasa, apoi se adauga praful

0 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Alina

Am facut blatul se umflase frumos dar pana la coacere parca s-a tras oare de ce?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si branza