autor:

elucubratii culinare

» » Torturi

Tort Amaretto cu ciocolată

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
Blat:, 50 g unt,, 200 g zahăr pudră,, 3 ouă,, 200 g smântână,, 175 g făină,, 3 linguri cacao,, 1 lingură praf de copt,, 1/2 linguriță sare., , Sirop:, 300 ml apă,, 150 g zahăr,, 40 ml Amaretto., , Cremă:, 200 g frișcă lichidă,, 200 g ciocolată neagră,, 200 g unt,, 200 g zahăr pudră,, 40 ml Amaretto.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se începe cu prepararea blatului.
Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă.
Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare.
Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare.
Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt.
Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute.
Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt.
Se lasă să se răcească în tavă.
Până la răcirea blatului se pregătește siropul.
Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul.
Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului.
Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.
Se trece la prepararea cremei.
Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele.
Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant.
Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit.
Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră.
Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.
Blatul se taie în două, siropul se împarte în două.
Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă.
Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale.
Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale.
Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amaretto cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de vanilie

Tort de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Eu le-am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tiramisu

Tiramisu

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Moldovan , 03 iunie 2014

    f.b

  • Fara foto

    Dan Popa , 15 ianuarie 2014

    Amaretto de care ati folosit? Am vazut prin hypermarket-uri unul Disaronno! E ok acesta?

  • Dan_Popa

    Dan_Popa (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

    Va multumesc mult pentru toate informatiile!

    • elucubratii culinare

      elucubratii culinare (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2014

      pentru blat smantana normala iar pentru crema am folosit smantana pt frisca

    • Dan_Popa

      Dan_Popa (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2014

      Va multumesc! Încă o întrebare! La blat se folosește Smantana normala sau lichida pentru Frisca?

    • elucubratii culinare

      elucubratii culinare (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2013

      26 cm si scuze ca nu am raspuns mai repede :(

    • Dan_Popa

      Dan_Popa (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2013

      Ce dimensiune are forma detasabila?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      delicios si frumos prezentat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 50 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 200 g smântână,
  • 175 g făină,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingură praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare.
  • Sirop:
  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr,
  • 40 ml Amaretto.
  • Cremă:
  • 200 g frișcă lichidă,
  • 200 g ciocolată neagră,
  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 40 ml Amaretto.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Fursecuri Tablă de Șah

Fursecuri Tablă de Șah

Se amestecă bine untul cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Dan_Popa (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru toate informatiile!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Eufrosina