Se pun merele,curatate de coaja si seminte,la fiert cu zaharul, laptele si putina scortisoara.Intre timp se face blatul:- se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura,galbenusurile si faina putin cate putin(cui ii place poate picura putina esenta de rom).Dam merele de pe foc dupa ce s-au inmuiat si a mai scazut din zeama, turnam blatul peste ele si dam la cuptorul preincalzit.Dupa ce s-a copt blatul(verificam cu scobitoarea,e mai sigur)lasam putin sa se raceasca,apoi rasturnam pe platou si cand e rece bine ornam cu frisca.Reteta am luat-o cu ani in urma din "Practic in bucatarie".

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii