Se pun merele,curatate de coaja si seminte,la fiert cu zaharul, laptele si putina scortisoara.Intre timp se face blatul:- se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura,galbenusurile si faina putin cate putin(cui ii place poate picura putina esenta de rom).Dam merele de pe foc dupa ce s-au inmuiat si a mai scazut din zeama, turnam blatul peste ele si dam la cuptorul preincalzit.Dupa ce s-a copt blatul(verificam cu scobitoarea,e mai sigur)lasam putin sa se raceasca,apoi rasturnam pe platou si cand e rece bine ornam cu frisca.Reteta am luat-o cu ani in urma din "Practic in bucatarie".

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii