autor:

» » Torturi

Tort aniversar

Autor: Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
2 kg. de mere, 1/2 cana zahar, scortisoara, 1/2 cana lapte, Pentru blat:, 5 oua, 5lg.de zahar, 5lg.de faina, esenta de rom, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se pun merele,curatate de coaja si seminte,la fiert cu zaharul, laptele si putina scortisoara.Intre timp se face blatul:- se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura,galbenusurile si faina putin cate putin(cui ii place poate picura putina esenta de rom).Dam merele de pe foc dupa ce s-au inmuiat si a mai scazut din zeama, turnam blatul peste ele si dam la cuptorul preincalzit.Dupa ce s-a copt blatul(verificam cu scobitoarea,e mai sigur)lasam putin sa se raceasca,apoi rasturnam pe platou si cand e rece bine ornam cu frisca.Reteta am luat-o cu ani in urma din "Practic in bucatarie".
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort aniversar

Tort aniversar

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza

9 voturi    11 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Gabriela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Va multumesc pentru felicitari si, da, e foarte gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    E foarte apetisant, imi place cum a iesit.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Tortul tau arata extraordinar !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Si eu fac tort de mere, dar coc merele pe pat de zahar si cu un pachet de unt taiat cubulete si pus pe si printre mere, pana se fac sticloase. Am sa-ncerc si reteta ta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Aratã super!!!ador torturile cu mere,cu sigurantã a iesit tare bun!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte frumos,felicitari.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Superb!Felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Un super tortulet:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Un deliciu tortuletul tau...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 kg. de mere
  • 1/2 cana zahar
  • scortisoara
  • 1/2 cana lapte
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5lg.de zahar
  • 5lg.de faina
  • esenta de rom
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela
Salata de vinete si dovlecei

Salata de vinete si dovlecei

Se coc vinetele, se curata si se pun la scurs. Se spala,si se taie rosiile si se pun la scurs. Se

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou prezidential

Platou prezidential

Se spala legumele, se fierb ouale si se curata.Rosiile se taie in doua si se umplu cu salata de vinete.

13 voturi    15 comentarii
30 min
Aperitive
Aranjament de fructe

Aranjament de fructe

Se aranjeaza cat mai placut ochiului, ca si in fotografiile alaturate. Am fost invitata la un mare

10 voturi    13 comentarii
30 min
Salate de fructe

Gabriela (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru felicitari si, da, e foarte gustos.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu mango si cafea si multa dragoste