Tort antigravitatie

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt, 1 tava cu diametru de 26 cm.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort antigravitatie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 300 g unt
  • - 200 g zahar tos
  • - 200 g zahar brun
  • - 5 oua mari
  • - 500 g iaurt natur, 10% grasime
  • - esenta vanilie sau pastaie de vanilie
  • - 10 ml esenta de rom
  • - 400 g faina
  • - 150 g cacao
  • - 10 g praf de copt
  • - 1/2 lingurita sare
  • Crema:
  • - 500 g mascarpone
  • - 200 g crema de alune(nutella,finetti)
  • - 200 g zahar pudra
  • - 70 g cacao
  • Decor:
  • - 320 g bomboane de ciocolata
  • - 320 g bomboane colorate
  • - 600 g rulori napolitana Tastino
  • - 100 g ciocolata Milka topita

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt, 1 tava cu diametru de 26 cm.

Pentru blat: mixam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul tos si zaharul brun, 8-10 minute, cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma si granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Intr-un bol mare, amestecam faina, cacaua, praful de copt si sarea. Punem ½ din amestecul de faina peste unt si oua si amestecam bine, 2 minute cu mixerul la viteza mare (la inceput la viteza foarte mica, pentru ca altfel toata casa va fi plina de faina). Adaugam apoi iaurtul, miezul de la pastaia de vanilie sau esenta de vanilie si esenta de rom, amestecam. La final, adaugam jumatatea ramasa din amestecul de faina si amestecam pana avem o compozitie foarte omogena. Punem compozitia in tava si batem usor de masa pentru a se nivela si a scoate aerul in exces din compozitie.

Coacem blatul 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pregatim crema: amestecam cu mixerul toate ingredientele (nu uitam sa scurgem mascarpone de eventualul lichid pe care il lasa). Lasam crema la frigider pana blaturile se racesc si ele foarte bine.

Alegem un platou mare pe care sa incapa tortul si bomboanele care se revarsa de pe el si asezam primul blat, lasand mai mult loc in fata, pentru bomboane. Insiropam fiecare blat cu sirop de zahar ars si il umplem cu crema de mascarpone.

Asezam de jur imprejurul tortului, rulourile de napolitana, ungem si platoul cu ciocolata in dreptul deschizaturii, astfel incat bomboanele care se revarsa de pe tort sa se lipeasca si tortul anti-gravitatie sa fie cat mai realist. Asezam o bucata de hartie de copt pe mijlocul tortului, apoi turnam in fiecare parte bomboane: intr-o parte cele colorate, intr-o parte cele de ciocolata. Taiem una din pungi cu mare grija intr-un colt mic, suficient cat sa iasa bomboanele, pentru ca punga aceea o vom lipi in varful tortului pentru a da impresia ca bomboanele cad din punga si se revarsa pe tort.

Lipim cu grija bombonele si pe marginea tortului, in mai multe straturi. Infigem apoi doua bete de bambus pe ambele parti ale tortului. Le ungem cu putin crema pentru partea de jos si lipim bombonele. Cand ambele bete sunt imbracate in bombonele, nu ne ramane decat sa ungem interiorul pungii cu putina ciocolata topita si sa le lipim in varful betelor, astfel incat sa para ca bomboanele curg din punga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise