Tort aperitiv

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv

Ingrediente

  • - 1 kg faina alba, 2 plicuri drojdie uscata, 1 lingura zahar, 1 lingura sare, 600 ml apa, 6 linguri ulei (pentru blat)
  • - 1 kg branza, o legatura marar sau anason, 2 linguri boia de ardei dulce, o cutie pate de ficat, 1 pachet unt, sare, piper, 4 galbenusuri fierte, o ceapa (pentru crema)
  • - 1/4 ardei gras, 3-4 ridichi, un albus fiert (pentru ornat)

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta. Se framanta bine, pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora, apoi se pune intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie pentru copt. Se tine la cuptor cca 40 minute. Dupa ce se raceste, se taie in patru (pe orizontala).

Branza se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu untul moale, sare (in cazul in care nu e deja sarata), piper si ceapa rasa. Pasta obtinuta se imparte in patru parti. O parte se amesteca cu mararul tocat marunt, a doua parte se amesteca cu boiaua de ardei dulce, a treia parte se amesteca cu pateul, iar ultima parte se amesteca cu galbenusurile fierte. Pe fiecare felie de blat se intinde cate o crema de culoare diferita. Se orneaza, dupa preferinta, cu ridichi, ardei gras si albus fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise