autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tort aperitiv

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
- 1 kg faina alba, 2 plicuri drojdie uscata, 1 lingura zahar, 1 lingura sare, 600 ml apa, 6 linguri ulei (pentru blat), - 1 kg branza, o legatura marar sau anason, 2 linguri boia de ardei dulce, o cutie pate de ficat, 1 pachet unt, sare, piper, 4 galbenusuri fierte, o ceapa (pentru crema), - 1/4 ardei gras, 3-4 ridichi, un albus fiert (pentru ornat)

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta. Se framanta bine, pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora, apoi se pune intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie pentru copt. Se tine la cuptor cca 40 minute. Dupa ce se raceste, se taie in patru (pe orizontala).
Branza se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu untul moale, sare (in cazul in care nu e deja sarata), piper si ceapa rasa. Pasta obtinuta se imparte in patru parti. O parte se amesteca cu mararul tocat marunt, a doua parte se amesteca cu boiaua de ardei dulce, a treia parte se amesteca cu pateul, iar ultima parte se amesteca cu galbenusurile fierte. Pe fiecare felie de blat se intinde cate o crema de culoare diferita. Se orneaza, dupa preferinta, cu ridichi, ardei gras si albus fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
TORT APERITIV

TORT APERITIV

Pentru paine: Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta

1 vot    0 comentarii
12h
Retete de Craciun
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Foarte bun!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Si eu pregatesc de multi ani tort aperitiv,dar folosesc paine rotunda din comert...O sa incerc si reteta ta...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Grozav mai arata. La urmatoarea petrecere sar si eu cu tortul asta

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Frumos mai arata acest tort.Dupa imaginatie putem sa-l umplem cu orice. Felicitari!

    • Fara foto

      luminita222 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Oai, nu am mancat niciodata tort din acesta .... poate ar trebui sa incerc sa vad ce gust are.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg faina alba
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 600 ml apa
  • 6 linguri ulei (pentru blat)
  • - 1 kg branza
  • o legatura marar sau anason
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • o cutie pate de ficat
  • 1 pachet unt
  • sare
  • piper
  • 4 galbenusuri fierte
  • o ceapa (pentru crema)
  • - 1/4 ardei gras
  • 3-4 ridichi
  • un albus fiert (pentru ornat)

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

25 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si bere