Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr masline negre tocate marunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • Crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 300 gr branza feta
  • 3 linguri smanatana
  • 300 gr ciuperci proaspete(fierte)
  • 100 gr somon afumat
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 200 gr sunca feliata
  • 150 gr salam uscat de trei feluri diferite

Mod de preparare

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi dupa care-l punem intr-o forma rotunda(20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresca iar 30 min si apoi il dam la cuptor la foc mediu.Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.

Crema de branza:

Amestecam cele doua feluri de branza si smanatana pana cand se omogenizeaza.Oprim din acesta crema 5-6 linguri iar la restul adaugam ciupercile care au fost fierte tocate marunt,ardeii tocati marunt,somonul taiat marunt si mararul tocat.Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa,apoi o topim si apoi o amestecam la compozitia de branza doar inainte de a folosi crema nu mai devreme.Blatul se taie in trei felii.Asezam prima foaie pe platou,punem jumatate din compozitia de branza peste care asezam felii de sunca presata.Repetam operatia si pesteal doilea blat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Descopera reteta autentica de spaghete carbonara! O reteta italiana simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina rapida si...

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa
Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii este o alegere sanatoasa si delicioasa pentru orice masa. Iata o rețeta simpla pentru a...

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise