Tort aperitiv cu legume

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv cu legume

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 radacini de ptrunjel sau pastarnac
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 cutie de mazare
  • 6 cartofi
  • sare, piper
  • maioneza vegetala sau din oua daca nu suntem in post
  • MAIONEZA VEGETALA:
  • 3 cartofi albi fainosi
  • 1 lingura mustar
  • ulei

Mod de preparare

Morcovii, cartofii, telina si patrunjelul, toate curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Se scot apoi iar dupa ce s-au racit se taie in cubulete mici,se pun intr-un castron, se amesteca cu ciupercile bine scurse, trecute sub un jet de apa rece si taiate, cu mazarea de asemenea trecuta sub un jet de apa rece si bine scursa, cu sare, piper si se lasa deoparte pana se pregateste maioneza de cartofi.

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu putina sare si se lasa pe foc pana se crapa; se scurg apoi bine, se pun intr-un bol cu pereti inalti si se paseaza. Se amesteca cu mustar, apoi se mixeaza adaugand cate putin ulei si zeama de lamaie dupa gust,ca la maioneza cu oua. O parte din maioneza obtinuta se amesteca cu legumele taiate; se pun legumele in forma de inima, se niveleaza suprafata si se scoate inelul metalic. Se imbraca cu maioneza dupa care se orneaza,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise