autor:

LUBITA

» » Aperitive

Tort aperitiv cu legume

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
2 morcovi, 1 telina mica, 2 radacini de ptrunjel sau pastarnac, 1 cutie de ciuperci, 1 cutie de mazare, 6 cartofi, sare, piper, maioneza vegetala sau din oua daca nu suntem in post, , MAIONEZA VEGETALA:, , 3 cartofi albi fainosi, 1 lingura mustar, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Morcovii, cartofii, telina si patrunjelul, toate curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Se scot apoi iar dupa ce s-au racit se taie in cubulete mici,se pun intr-un castron, se amesteca cu ciupercile bine scurse, trecute sub un jet de apa rece si taiate, cu mazarea de asemenea trecuta sub un jet de apa rece si bine scursa, cu sare, piper si se lasa deoparte pana se pregateste maioneza de cartofi.



Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu putina sare si se lasa pe foc pana se crapa; se scurg apoi bine, se pun intr-un bol cu pereti inalti si se paseaza. Se amesteca cu mustar, apoi se mixeaza adaugand cate putin ulei si zeama de lamaie dupa gust,ca la maioneza cu oua. O parte din maioneza obtinuta se amesteca cu legumele taiate; se pun legumele in forma de inima, se niveleaza suprafata si se scoate inelul metalic. Se imbraca cu maioneza dupa care se orneaza,
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tort aperitiv cu legume

Tort aperitiv cu legume

Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei la placa

Dovlecei la placa

Se spala dovelceii, dupa care se taie in felii subtiri. Se incalzeste placa si se adauga feliile

0 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 radacini de ptrunjel sau pastarnac
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 cutie de mazare
  • 6 cartofi
  • sare
  • piper
  • maioneza vegetala sau din oua daca nu suntem in post
  • MAIONEZA VEGETALA:
  • 3 cartofi albi fainosi
  • 1 lingura mustar
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de ciuperci cu maioneza